En defensa del Dret Civil Català

L'acte fou presidit per la Consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert, qui destacà la importància de l'acte, i digué: 'Catalunya té un dret propi des de fa molts anys. El que estem defensant és un dret viu. Que aquest dret sigui una eina de progrés social s'ha d'adaptar a la realitat catalana actual. La Primera Llei de Codi Civil de Catalunya permetrà de-fensar la seguretat jurídica i tenir sistematitzades totes les nostres lleis'.

El Dr. Antoni Vaquer, director del Departament de Dret Privat de la Udl, ressaltà: 'S'ha de situar el Dret Civil Català l'indret que li correspon dins del món europeu. S'ha de fer un procés d'internacionalització des de dos vessants: dins de Catalunya i tenint en compte el procés d'harmonització dins del dret europeu'.

La degana de la Facultat de Dret i Economia de la Udl, Agnès Pardell, remarcà: 'El rebuig a qualsevol ingerència que signifiqui prendre competències al Parlament de Cata-lunya per tal de legislar', afegint 'la necessitat de contribuir a aconseguir la retirada dels tres recursos d'inconstitucionalitat de les diverses lleis dictades pel Parlament'.

Agnès Pardell i Josep Lluís Sarrate

El Vocal de la Comissió de Juristes en la Defensa del Dret Civil Català i Registrador de la Propietat de Reus, Josep Lluís Sarrate, asenyalà: la necessitat de què hi hagi un Codi Civil Català; s'ha de defensar un ordenament jurídic en un mateix text ja que hi una sèrie de principis propis del Dret Civil Català'.

La Directora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Carme Vidal, manifestà: 'Els catalans no po-dem renunciar a tenir unes lleis propis. El dret civil, igual que la llengua o el art, és una qüestió cultural ja que s'adequa a les necessitats de la societat'.

Carme Vidal

El President de Omnium Cultural a Lleida, Josep Mª Forner, ressaltà: '...Un dels trets que ens caracteritza als catalans a part de la llengua és el nostre dret Civil Català'.

Josep Maria Forner

El President de l'Ateneu Popular de Ponent, Joan Busqueta, recorda que 'la primera Compilació de dret local va sorgir a la nostra ciutat, l'Ateneu ha tingut un paper rellevant en la vertebració del nostre país, defensant el pacte, el diàleg envers unes lleis que ens identifiquen com a poble. No podem renunciar al Codi Civil Català perquè es una eina bona per tothom'.

Joan Busqueta

El representant de la Cambra de Comerç de Lleida, Josep Maria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR