V Jornades Juntes de Govern

Páginas7-8

Page 7

Del 10 al 12 de juny es van celebrar en el Palacio de Congresos y Auditorio de Pamplona , les V Jornades de Juntes de Govern dels Collegis d'Advocats.

Aquestes trobades es celebren cada quatre anys, entre Congrés i Congrés de l'Advocacia i són una activitat precongresual, en aquest cas, preparatòries del XI Congreso Nacional de la Abogacía que tindrà lloc a Cádiz al 2011.

A les Jornades estaven convidats ha participar-hi els membres de les Juntes de Govern dels 83 collegis d'advocats d'Espanya i els representants dels Consells Autonòmics.

El desenvolupament de les Jornades va girar en torn a quatre ponències:

La primera, "La deontología fundamento y razón de ser de los Colegios. Necesidad del correcto ejercicio de las potestades disciplinarias" , presidida per Mariano Caballero, degà del Collegi d'Advocats d'Alacant i president de la Comisión de Deontología del CGAE. Durant la ponència es va destacar que el paper essencial de l'advocat en la Justícia li atribueix una responsabilitat i un compromís que l'obliguen a complir principis ètics i morals que es recullen en normes deontològiques. Entre les propostes es va plantejar la possibilitat de què sigui una llei orgànica la que reguli el dret de defensa, recollint en un capítol o títol les responsabilitats civils, penals i professionals dels advocats, així com les sancions i infraccions corresponents.

La segona, "La formación del abogado" , presidida per Antonio Hernández-Gil, degà del Collegi d'Advocats de Madrid i president de la Comisión de Formación del CGAE. Especialment en l'inici de l'exercici professional, donada la pròxima entrada en vigor de la Ley de Acceso, i en el torn d'ofici, d'especial actualitat. Pel que fa a la Ley de Acceso en el transcurs de la ponència es va posar de manifest que el retard en el desenvolupament reglamentari de la llei pot posar en perill la seva implantació ja que pot suposar que els Collegis d'Advocats i les Universitats no puguin adequar els seus programes i organització a la nova reglamentació.

La tercera, "Dirección y gestión colegial" , presidida per Juan Font, degà del Collegi d'Advocats de Balears. En la seva intervenció va destacar el canvi que s'ha produït i que s'està produint en els collegis d'advocats.

La quarta i última ponència, "La Justicia ante el reto de la modernización" , presidida per Pere Lluís Huguet, degà del Collegi d'Advocats de Reus i responsable de la Infraestructura Tecnològica del CGAE. En la seva introducció va fer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR