Escola de Pràctica Jurídica

AutorAlumnes EPJ-Curs 2005-2006

Page 17

JudicisS Simulats a L´escola de Pràctica Jurídica

El passat, 10 de març , els alumnes de l´Escola de Pràctica Jurídica (EPJ), gràcies a la col.laboració del Col.legi d´Advocats de Lleida, juntament amb l´Audiència Provincial, vàrem realitzar una prova pilot consistent en un judici simulat a la principal sala de vistes de l´Audiència Provincial.

Aquest judici s´estructurà de la següent manera: els professors de la pràctica jurídica de Dret Penal , facilitaren un supòsit de fet als alumnes de l´EPJ, basat en un cas real que tractava, a grans trets, d´un presumpte delicte de furt produït per una senyora en una floristeria de la Val d´Aran i durant l´horari de tancament. Ara bé, el cas plantejava les dificultats de què la presumpte furtadora va cometre els fets en una època en què estava en un estat de depressió, i que al cap d´un dies va efectuar el pagament dels objectes apoderats.

A partir d´aquest supòsit de fet, els mateixos alumnes de l´EPJ elegiren mitjançant sorteig, qui desenvoluparia els diferents papers en el judici (advocat defensor, magistrat, ministeri fiscal i testimonis). Pel que fa el paper d´acusat, s´oferí a interpretarlo una professora de l´EPJ, a fi i efecte d´evitar favoritismes que desviessin els fets del supòsit en qüestió.

Després d´un gran treball en equip en la preparació del cas pràctic, arribà el dia de l´acte de judici en l´esmentada sala de vistes de l´Audiència, on als alumnes de l´EPJ els esperava tot un rebombori de mitjans de comunicació que s´havien fet ressò de l´assumpte, així com també un grapat de persones, bàsicament estudiants de dret, que venien de públic, i que varen fer incrementar una mica més els nervis dels intervinents en el seu primer dia de vista en una sala real.

Un cop posada la toga i asseguts en estrades, els nervis varen desaparèixer i el judici es va desenvolupar amb total normalitat, mantenint la part defensora i l´acusadora, els seus respectius escrits de qualificació. Al final del mateix, els alumnes que feien el paper de magistrat decidiren, donat el resultat de les proves...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR