Diplomatari del Monestir de la Real de Mallorca

AutorRamon Torrents
Páginas161

Page 161

Diplomatari del monestir de la Real de Mallorca. I 1232-1360. Pau Mora i Lorenzo Andrinal. Palma de Mallorca, 1982

Va aparèixer a final d'any aquest primer volum (se'n preveuen tres) del Diplomatari del Monestir de la Real de Mallorca, filial com se sap del de Poblet. L'obra, editada pels autors, ha merescut un suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, En més de set-centes pàgines de text comprenent informacions històriques, un abaciologi complet, làmines, documents, bibliografia i índexs onomàstic i toponímic, la col·lecció documental aplega un total de 295 escriptures de diversa mena (actes notarials, apoques, autoritzacions de pas d'aigües, cartes de rebut, cessions emfitèutiques, citacions judicials, subhastes, etc). Aquests instruments, referits a l'abadia directament o indirecta, arrenquen el 17 de maig de 1232 i en aquest volum arriben fins al 22 d'octubre de 1360; els del segle XIII van tots en llatí, però entre els del XIV ja en trobem nou de redactats en català.

L'interès i l'abast de l'obra no podent esser explanat en aquest breu espai, evident i tot com és, aquí només interessa de subratllar la contribució que constitueix per a l'estudi de les proses jurídiques i administratives.

L'obra, fora dels canals de distribució habituals, pot ser adquirida al senyor Ramon Gabernet i Macià. Passatge del Duc de la Victòria, 1. Tel. 302 00 82. Barcelona-2.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR