Normes de correcció d'originals i de proves d'impremta

AutorCarles Duarte i Montserrat
Páginas297-298

Francesc Ferrer Pastor, Normes de correcció d'originals i de proves d'impremta, València, Denes, 1994, 42 pàg., isbn 84-88578-05-9.

Page 297

Francesc Ferrer Pastor és autor d'una extensa i àmpliament difosa bibliografia sobre la llengua catalana, que inclou importants obres lexicogràfiques i gramaticals. Nascut l'any 1918 a la comarca valenciana de la Safor, ha dut a terme una tasca exemplar com a lexicògraf, gramàtic i professor.

Ara, amb la publicació d'aquest llibre, Francesc Ferrer Pastor ens ofereix, com a fruit madur de la seva continuada dedicació a l'activitat editorial, un manual d'una indiscutible utilitat per al treball que correspon de fer a autors i correctors en el procés de preparació d'un llibre perquè pugui ser publicat sense errors. Cal destacar, a més, que aquesta obra està escrita i editada amb una gran pulcritud. Hi trobem un text clar i precís que ens proveeix d'una guia segura per a la utilització dels signes que dins de la correcció d'estil i de tipografia hem de fer servir per unir o separar fragments, per suprimir textos, per indicar si cal emprar una lletra cursiva o si cal recórrer a les negretes, etc.

A més, des d'un punt de vista gràfic i d'estructuració de l'obra, que es completa amb uns exemples de correcció i una taula de signes, es tracta d'una publicació impecable, que -n'estic segur- esdevindrà una referència habitual en el món del llibre.

Certament la llengua catalana disposa de nombroses obres gramaticals i lexicogràfiques, i de valuosos tractats de puntuació, però calia omplir el buit que existia pel que fa a les normes de correcció d'originals i de proves d'impremta. Francesc Ferrer Pastor posa ara al nostre abast, en un volum que inicia d'una manera encertada la «Col·lecció Tècnica» de l'Editorial Denes, una eina moderna i pràctica, que aplica i di-

Page 298

fon orientacions i criteris implantats arreu del món, i que està destinada a ser acollida favorablement i usa-da sovint. Felicitem, doncs, els responsables d'aquesta oportuna publicació.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR