Talionades

Aquest espectacle que el nostre "Teatre del Talión" ha titulat així, "Talionades", va néixer amb l'ànim de ser un recull d'escenes independents entre sí, però amb un fil conductor, totes elles emmarcades dins de la comèdia, i unides per un seguit de fragments musicals de l'autor Wolfgang Amadeus Mozart, magníficament triades pel nostre company, i director d'aquest espectacle, en Jorge Mostacero, aprofitant que aquest any es celebra el 250è aniversari de la mort d'aquell compositor i músic. Volíem aconseguir que fos un espectacle divertit per nosaltres, i que aconseguís divertir als espectadors que tingués, i això lligant set històries representades sobre texts de reconeguts autors contemporanis.

El dia 27 de juliol passat, el vam representar al "River Café", de Lleida, dins de la Festa d'Estiu del nostre Col·legi. Va començar amb una presentació "atípica", provocativa i alhora "alliçonadora", a càrrec del company Pere Estany, sobre un text de Paco Mir, degudament esperonat per l' "espontani", membre del públic (suposadament), el nostre company també, en Xavi Alonso, que amb els seus acudits i notes de guitarra ens va fer riure molt, i sempre "corregit" per l'acció del també company Ignasi Gili.

Tot seguit va actuar el company Jorge Culleré amb un monòleg basat en l'obra "L'eufòria dels troians", de l'autor Quim Monzó, que va dividir en dues parts, el qual d'una manera divertida ens va fer reflexionar una mica sobre objectius vitals i camins per arribar-hi.

Sobre un text de Josep Peyró, "per què?", dividit en dues parts, la companya Pilar Sánchez Villuendas i jo mateix, vam posar en escena una paròdia sobre l'educació sexual dels infants la qual va ser molt il·lustrativa, ens van dir després.

En mig de les dues parts del "per què?", la companya Maria José Moya, va representar un monòleg, dolçament caracteritzat, titulat "vull ser gran!", sobre un text d'Àgata Roca.Va merèixer tots els elogis, tant per la pròpia representació, com pel "missatge" que se'n treu del seu contingut.

Per acabar, sobre un text de Sergi Belbel, es va representar l'obra titulada "Ramon". Es un diàleg entre dos conjugues, l'espòs magistralment representat pel company Jorge Culleré, i l'esposa representada per quatre companyes, igualment de manera perfecte, Paquita Augé, Olga Sanvicente...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR