Servei d'orientaciò jurídica penitencíária (SOJP)

Des de la Conselleria de Justícia i el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya s’està treballant conjuntament per tal de endegar el Servei d’Orientació Jurídica Penitenciària per tal de donar compliment a l’aprovat pel Parlament de Catalunya mitjançant la Resolució 1377/VI (BOGC num. 296, de 13 de maig de 2002) a fi d’orientar i assessorar les consultes que formulin els interns dels centres penitenciaris de Catalunya, sobre els problemes jurídics que puguin tenir.

Perquè aquest servei pugui tirar endavant ambdues parts, on hi es present també el nostre Col·legi, estan treballant per tal de subscriure un conveni on es reguli la prestació d’aquest servei, que si bé de moment és un esborrany, tot sembla apuntar que en poc temps serà una realitat.

Entre altres qüestions en aquest esborrany de conveni es preveu que la prestació del Servei d’Orientació Jurídica Penitenciària es durà a terme entre el dilluns i els divendres, en tots els Centres Penitenciaris de Catalunya, evidentment també al Centre Penitenciari Ponent que és el que a nosaltres, als advocats de Lleida, ens afecta.

Es preveu que els advocats que prestin aquest servei acreditin els requisits de formació i especialització en la matèria penitenciària.

Per tal de dur a terme aquest servei la Direcció del centre penitenciari facilitarà una dependència adequada per a la comunicació reservada de l’intern amb l’advocat.

El servei consistirà en l’orientació i assessorament jurídics gratuïts sobre qualsevol qüestió de naturalesa jurídica en general, i, espe-cialment, sobre les següents:

a) Orientació sobre el contingut de l’ordenament penitenciari, la classificació en graus de tractament penitenciari, el procediment sancionador, el treball en els centres penitenciaris i els permisos, entre altres.

b) La redacció d’escrits de petició i/o recursos en via administrativa en relació amb les matèries de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR