Revista "Neoterm"

AutorCarles Duarte i Montserrat
Páginas315

Page 315

En aquesta breu recensió volem fer conèixer l'aparició l'any 1984 de «Neoterm», revista del Comitè Internacional d'Unificació de Neologismes Terminològics, comitè constituït en un congrés celebrat a Varsòvia els dies 30 i 31 d'octubre de 1982 i que recentment ha organitzat el Primer Simposi Internacional d'unificació de la terminologia internacional a Varsòvia els dies 13 i 14 del mes d'abril d'enguany. Dins del primer número de «Neoterm» hi ha una extensa informació sobre els principis, els objectius, els criteris d'actuació i la composició dels òrgans directius de l'esmentat comitè, que és, a més, organitzador del Banc Mundial de Termes Internacionals.

Aquest primer número de «Neoterm», l'inicia una editorial en què es delimiten els tipus de textos que s'hi recolliran (articles que tractin d'aspectes diversos de la internacionalització termínològica, llistes de termes internacionals, articles que presentin visions oposades, sobre aquest tema per tal de permetre una lliure discussió i els documents bàsics de l'organització) i el propòsit de la publicació, que és el de contribuir a una àmplia difusió dels criteris internacionalitzadors en matèria de terminologia a través d'un treball de col·laboració entre lingüistes i especialistes en els diferents camps de la ciència.

Neoterm

té l'anglès i el francès com a llengües vebiculars (els articles d'assaig o recerca es publiquen en anglès o francès amb un resum en l'altra de les dues llengües) i el Secretariat de redacció és a Varsòvia {la Secretària és Aniela Topulos).

En el sumari del primer número, que té una extensió de quaranta-vuit pàgines, trobem els articles següents: The worldwide process of intevnationali zation of scientific terminology, de Zygmunt Stoberski; Internationalisms in african languages: noto, de Raymond Ohly; Unification of scientific termino-logy, de Tadeusz Korzybski; International scientific terminology: prospects and limitation, de J. C, Sager; Terminologie de la chronopharmacologie de Katia Roman i Georges Lurquin, i la recensió, a cura d'Aleksander Dawidowicz, del llibre Lexicography in the electronic age, que recull les actes del simposi sobre lexicografia moderna celebrat a Luxemburg els dies 7 i 8 de juliol de 1981.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR