Presentació

AutorJosep-Enric Rebés i Solé/Josep Maria Vilaseca i Marcet
CargoDirector de l'escola d'Administració Pública de Catalunya/Director de l'Institut d'Estudis Autonòmics

Autonomies, Revista Catalana de Dret Públic, pretén d'abordar, des d'una perspectiva jurídica, tots aquells aspectes relacionats principalment amb el desenvolupament de les Comunitats autònomes i la temàtica pròpia dels ens locals.

El fet de trobar-nos en el moment de desplegament d'un dels capítols més transcendents de la Constitució de 1978, ens ha impulsat a oferir un nou instrument d'informació i debat, conscients de la utilitat que una revista dedicada exclusivament a aquestes qüestions pot tenir. El nou model d'Estat que dissenya la Constitució justifica, creiem, la publicació d'una revista que faci del concepte autonomia l'eix central de la seva preocupació.

Les institucions promotores, amb una especial preocupació pels problemes de la Comunitat Autònoma catalana, però al mateix temps amatents als problemes generals que planteja la construcció de l'Estat de les autonomies i amb la voluntat final de coparticipar en aquest procésí ofereixen aquesta Revista com a lloc de debat doctrinal, canal de comunicació i centre d'informació normativa, jurisprudencial i bibliogràfica sobre tots aquells aspectes que avui in-teressen qui s'ocupa, des de diferents àmbits, per consolidar el model d'Estat previst a la Constitució.

Amb aquest objectiu final, Autonomies apareixerà quadrimestralment i inclourà a més de les clàssiques seccions i'Estudis, Comentaris i notes, Crònica i Notícia de llibres i revistes, una àmplia Secció informativa amb referència a l'activitat legislativa, jurisprudencial i consultiva de les institucions catalanes, estatals i del conjunt de les Comunitats autònomes, i també al Dret comparat. L'important grau de producció normativa i jurisprudencial existent a l'actualitat ens ha portat a donar una especial rellevància a aquesta darrera secció.

Autonomies neix, per tant, oberta a totes les opinions, amb el desig de contribuir a interpretar el procés actual i d'oferir les millors vies de futur per fer realitat el model de convivència social que lliurement assumírem en aprovar la Constitució i els Estatuts d'autonomia.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR