Presentació

AutorJuan Manuel Trayter Jiménez
Páginas11

Page 11

Presentem, en aquest número, un estudi monogràfic sobre les autoritats administratives de regulació del sector audiovisual. Aquest tema resulta d’especial actualitat atès que la Comunitat Autònoma de Catalunya s’ha dotat d’una nova normativa reguladora del seu Consell Audiovisual, a Andalusia ha passat el mateix i sembla que hi ha la voluntat d’aprovar una futura llei que reguli a escala estatal aquest tipus d’autoritat. Els objectius que ens hem marcat, per tant, són els següents:

En primer lloc, fer una anàlisi del dret comparat per confirmar o no l’existència federal d’aquestes entitats a escala europea i en alguns països de la resta del món com els Estats Units. Des d’aquest punt de vista, es constata l’existència d’aquestes autoritats en alguns països de la Unió Europea amb destacades excepcions com, per exemple, la d’Àustria on el Tribunal Constitucional va declarar la inconstitucionalitat d’aquesta figura.

En segon lloc, una vegada constatada la creació i l’existència de les auto- ritats de regulació de l’audiovisual, hem examinat l’abast dels seus poders i, en concret, les potestats que en poden ser més polèmiques com és la sanciona- dora.

En tercer lloc, es fa un repàs de la situació a l’Estat espanyol on, com hem dit, comencen a proliferar aquestes entitats sota la forma de consells audiovisuals.

A les pàgines següents analitzarem totes aquestes qüestions des de la perspectiva del dret comparat i constitucional i, en concret, veurem els diversos sistemes organitzatius, el seu encaix en el concepte d’Administració pública, l’abast de les seves potestats i el control de les seves decisions.

Com a coordinador, vull agrair a tots els autors i autores l’alta qualitat tècnica dels seus estudis i la diligència amb què han lliurat els diversos treballs.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR