Presentació

AutorJosep-Enric Rebés i Solé
CargoDirector de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya
PáginasV-VI

La intenció de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya a l'hora de decidir la publicació d'aquesta revista ha estat la de fornir un nou instrument a la llengua catalana que coadjuvés a aconseguir-ne la normalització i el prestigi, però també hem volgut que fos una revista oberta plenament als treballs que sobre aquesta matèria es fan arreu de l'Estat espanyol i que estigués amatent al que succeeix també en aquesta especialitat en d'altres Estats.

Alhora que la consecució de l'esmentat propòsit, des del primer moment hem pensat que a través d'aquesta revista es podien assolir progressos importants en un doble sentit: la fixació d'una metodologia científica rigorosa per al desenvolupament d'aquesta disciplina i la creació d'un planter d'especialistes amb una formació sòlida.

En les pàgines de REVISTA DE LLENGUA I DRET, hi trobareu articles dedicats específicament a l'ús de la llengua en el marc de l'Administració i en l'àmbit jurídic (sense que n'hagin de restar estrictament exclosos, camps tan acostats al de l'Administració com el de l'administració comercial), des de quatre punts de vista:

  1. l'estrictament lingüístic o estructural (temes de vocabulari, de fraseologia, etc);

  2. el d'història de la llengua (edició de textos administratius i jurídics, estudi de les diverses fases de la història del vocabulari administratiu, etc.);

  3. el sociolingüístic (treballs sobre llengües en contacte, sobre registres lingüístics, etc, sempre, però, vinculats a l'ús de la llengua en l'Administració); t

  4. el jurídic (el marc legal de la documentació administrativa i de l'ús oficial de les llengües).

Les seccions de què es compon aquesta revista, de periodicitat semestral, són quatre: ESTUDIS (articles d'assaig, d'anàlisi, d'aportació de mous materials sobre punts concrets, etc), INFORMACIÓ (articles de presentació i comentari d'institucions, cursos col·loquis, programes, etc, relacionats amb el llenguatge administratiu), LEGISLACIÓ I JURISPRUDÈNCIA (notícia o reproducció dels textos legals que regulen el fet multilingüe i de les sentències que els inter-pretén i que n'assenyalen l'abast i la significació) i RESSENYES (presentació i crítica de publicacions destacades en el camp del llenguatge administratiu).

El nostre propòsit és d'oferir uns articles que abracin un ventall força gran de possibilitats perquè els lectors i els futurs col·laboradors s'adonin de la diversitat d'aspectes que afecten l'ús de la llengua en l'Administració i que, per tant, són matèria de tractament en aquesta revista: el llenguatge administratiu general, el llenguatge administratiu català, d'altres llenguatges administratius, el disseny de documents, el marc legal de l'ús oficial de les llengües, etc.

Ver acabar, ens felicitem per la recent aprovació de la Llei de Normalització Lingüística a Catalunya, a la qual dedicarem el tercer número de REVISTA DE LLENGUA I DRET.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR