Convenio colectivo

AutorJosé Vicente Galdón Garrido.
Páginas30-43

La Dirección General de Relaciones Laborales de la Generalitat de Catalunya, mediante resolución de 14 de Septiembre de 1995, ha acordado desestimar la petición formulada por las centrales sindicales: AFUNCA, UGT, CCOO y Asociación Profesional de Oficiales de Notarías de extender al sector de Empleados de Notarías de Cataluña el Convenio colectivo de la Asociación de Notarios empleadores de Andalucía Occidental, o en su defecto el de Empleados de Notarios del Ilustre Colegio de Albacete y Notarios de Murcia, o en su defecto el Convenio colectivo de empleados de Notarías del territorio del Ilustre Colegio Notarial de Valencia.

Los principales argumentos que utiliza la resolución son los siguientes:

  1. - La extensión de convenios colectivos de unas comunidades a otras es un trámite excepcional, para supuestos muy concretos y sólo en defecto de voluntad negociadora.

  2. - La patronal ha manifestado de una forma clara y expresa su voluntad de negociar un convenio colectivo aplicable a la comunidad autónoma de Cataluña.

  3. - La patronal se opone, precisamente por su clara voluntad negociadora, a la extensión a Cataluña de cualquier otro convenio.

RESOLUCIÓN DE 14 DE SEPTIEMBRE DE 1995

Vist que per escrit (registre d'entrada 24.8.94), dels sindicats CC.OO.; UGT; AFUNCA; i Associació Professional d'Oficials de Notaries de Catalunya es demaná de Pautoritat laboral la mediació entre els instants i els representants dels Notaris de Catalunya que entenen que és PAssociació professional de Notaris de Catalunya, per tal de negociar un conveni col.lectiu del sector d'Empleats de Notaries de Catalunya, en base a la situació del sector i a la declaració de la nuMitat declarada per la Sala del Social del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya de data 6 d'abril de 1992 del dit conveni col.lectiu subscrit entre PAssociació professional de Notaris de Catalunya i CC.OO. I subsidiáriament i en el supósit de que la representado notarial es negués a la negociació es demana l'extensió per a Pámbit territorial de Catalunya del Conveni col.lectiu d'Andalusia Occidental (Col.legi Notarial de Sevilla) publicat en el Boletín de la Junta de Andalucía núm. 6 de 25 de gener de 1991, per donarse totes les circumstáncies que permetem Pextensió.

Que adjunten documentació a Pesmentat escrit per la que els instants es dirigiren a PAssociació professional de Notaris de Catalunya i al Col.legi Notarial de Barcelona (certificáis del 29 de juny de 1994) per tal de constituir la Comissió negociadora del Conveni col.lectiu. Que el Col.legi Notarial contesta que no gaudeix de competéncies de negociació de Convenís col.lectius i que en tot cas la representació patronal és PAssociació professional de Notaris. Que per acta de 7 de juliol de 1994, els quatre instants senyalen que no es pot constituir la comissió negociadora al no haver comparegut cap representant de la patronal.

VIST que per la Direcció general de Relacions Laboráis es convoca a les parts a la mediació demanada que tingué lloc el 15 de setembre de 1994, amb el resultat d'incompareixen§a de la part patronal, no podentse portar a cap la mediació, a Passistir-hi sois la representació dels quatre sindicáis instants. I ratificantse els instant en la petició d'extensió del Conveni col.lectiu estatutari del Col.legi Notarial d'Andalusia Occidental, i per al supósit que el mateix no estés vigent el Conveni que correspon a la demarcació del Col.legi Notarial de Murcia capital.

VIST que per escrit dels quatre sindicats instants (registre d'entrada de Til de novembre de 1994), els instants posen en coneixement de Pautoritat laboral la necessitat de l'extensió dels convenís col.lectius d'Andalusia Occidental o en el seu defecte de Murcia, pero que per problemes de vigencia dels mateixos demanen l'ampliació d'extensió de Conveni col.lectiu, ja que en el cas de no estar vigent el d'Andalusia Occidental o en el seu defecte tampoc estar vigent el de Murcia capital, s'amplia la petició d'extensió al Conveni col.lectiu de Valencia d'Empleats de notaries, que compren el territori del Col.legi Notarial de Valencia i que ha estat publicat en el Diari Oficial de la Comunitat el 3 de desembre de 1992 i l'l d'agost de 1994; fonamentant degudament la seva petició i acompanyant documentació.

VIST que per l'autoritat laboral s'iniciá el trámit d'extensió del Conveni col.lectiu, i es realitzaren les següents actuacions:

  1. Petició de certificacions de vigencia dels Convenís col.lectius objecte d'extensió, a les corresponents autoritats laboráis de Valencia, Madrid, Murcia i Sevilla.

  2. Requerir els quatre sindicats peticionaris i a les associacions empresarials mes representatives i representatives (Associació professional de Notaris de Catalunya, Foment al Treball Nacional i PIMEC, per tal de que es procedís a la denominado dels representants per constituir la comissió paritaria de l'article 92 de PEstatut dels treballadors.

  3. S'emeté P oportuna certificació d'inexisténcia de conveni col.lectiu en el sector d'empleats notaríals en Pámbit de Catalunya o dins de la mateixa.

  4. Es remeteren les contestacions de les comunitats autónomes de Valencia, Andalusia i Murcia i del Ministeri de Treball de Madrid, adjuntant els textos del conveni col-lectiu i aclarint qüestions sobre la vigencia dels mateixos.

  5. Que per Pautoritat laboral, a la vista de Pabast de Fextensió del Conveni, i al ser amplia P afectado de Pextensió del mateix i al desconeixerse les parts legitimades que podrien tenir actuació en la negociació del conveni es formularen anuncis publicáis en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 17 de febrer de 1995, de constitució de Comissió paritaria i de 27 de febrer de 1995 d'emissió d'informe.

  6. La representació patronal mes representativa Foment del Treball al-legá, per escrit de 22 de desembre de 1994 que no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR