VIII Congreso de la Abogacía Española. Salamanca 2003

Dins d'un marc incomparable com és una ciutat declarada per l'UNESCO 'Patrimoni de l'Humanitat', es celebrà al Palau de Congressos i Exposicions de Castella-Lleó, el VIII Congreso de la Abogacia Española.

Més de dos mil advocats de tota Espanya arribaren a la ciutat per diferents mitjants de transport: avió, tren, autocar i cotxe particular. Essent aquest Congrés el més important que s'ha celebrat a la ciutat castellana.

El día 1 d'octubre va tindre lloc la inauguració oficial del Congrés amb la presència de tots els Degans dels Col·legis d'Advocats i destacades autoritat a nivell nacional, de la Comunitat de Castella i Lleó i de la pròpia ciutat, així com els Consellers de Justícia de Navarra i de Madrid.

Autoritats en les primeres fileres de la Sala Major del Palau de Congresos.

A l'acte inaugural van prende la paraula el President de la Junta de Castella Lleó, Sr. Juan Vicente Herrera qui va posar de manifest: 'La internacionalización de la profesión y el empleo de las nuevas tecnologías en el ámbito del trabajo son los dos retos que debe afrontar en los próximos años la abogacía', resaltant l'aposta del govern per a la millora del dret.

El Secretari d'Estat de Justícia, Sr. Rafael Catalá Polo apel·là a la col-laboració dels lletrats amb el Ministeri, donat que segons les seves paraules: 'Los letrados son fundamentales para lograr una justicia rápida, una justicia de calidad y responsable'; destacant el treball conjunt del Ministeri de Justícia i els lletrats en la col·laboració que duen a terme en l'elaboració del nou Estatut de l'Advocacia, el reforç del sistema d'assistència jurídica gratuïta, afegint l'esperança de què juntament amb el recolçament de les altres forces polítiques, s'aprovi abans de la finalització de la present legislatura la llei d'Accés a la professió.

El Degà del Col·legi d'Advocats de Salamanca, Sr. Fernando García Delgado, posà de manifest que es garantitzi el dret de defensa dels ciutadans, de manera que aquesta defensa es porti a terme dins de l'ètica i deontologia profesional, tot desitjant que el Congrés 'suponga un antes y un después para el derecho y la abogacía española'.

Fernando García Delgado

Per finalitzar l'acte va prendre la paraula el President de la Abogacia española, Sr. Carlos Carnicer qui va assenyalar que el 95% dels espanyols asegura estar satisfet amb els advocats i ressaltant: 'Sólo con los estudios universitarios de la licenciatura de derecho no se puede ejercer correctamente la abogacía, vamos a intentar y a través de las universidades y de las escuelas de prácticas jurídicas de suministrar una formación permanente'. Afegint-hi: ''la ley del jurado es imperfecta como toda ley... pero lo ocurrido en estos días en la política es una maniobra de distracción sobre un problema que hay en la administración pública de justicia, como es, por ejemplo, la violación sistemática de algunos derechos fundamentales como es la presunción de inocencia'... 'hay que articular las medidas legislativas y de todo orden que garanticen que este país va a tener el suficiente civismo para garantizar el derecho de defensa de los ciudadanos'.

PONÈNCIES

A l'endemà, dia 2 d'octubre començaren les sessions de treball. De les quatre ponències a debatre, tres van tenir lloc al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR