Sant Raimon de Penyafort 2007

Páginas14-20

Page 14

Amb el començament d'any, i després de les festes de Nadal i Cap d'Any... arriba la festa del Patró col·legial: SAN RAIMON DE PENYAFORT.

Els actes s'iniciaren aquest any el dia 18 de gener, amb l'Assemblea General Extraordinària a la seu del Col·legi; per tal que els nous membres de la Junta de Govern prenguessin possessió dels seus nous càrrecs.

A meitat del mes de gener, com des de fa anys, s'iniciaren a la Cafeteria Nelson les eliminatòries DEL CAMPIONAT DE BOTIFARRA. Tots els participants tenen com a finalitat poder ser els campions... els nervis són a flor de pell. Totes les mirades són fixades a les cartes... hi ha un silenci sepulcral. Els rostres seriosos per tal què els contrincants no puguin esbrinar el joc dels rivals.

Després de les diferents eliminatòries, el dia 18 de gener es dugué a terme la gran final en la que els guanyadors d'aquest any fou la parella formada per: Juanjo Duch i Alejandro Vázquez, la nostra enhorabona, que després d'una emocionant partida guanyaren als finalistes Jesús Arribas i Mariluz Serrano. Hem pogut saber que els guanyadors van aconseguir, aquest triomf amb una preparació minuciosa al llarg de tot l'any, amb uns entrenaments setmanals de moltes hores d'esforç que a la fi es van veure recompensats amb aquesta victòria. Ara ja han començat la seva preparació per l'any vinent.

Des de fa uns anys dins dels actes programats per tal de commemorar la festivitat del nostre Patró, la Junta de Govern programa una visita guiada a algun indret de la nostra ciutat, que de cops serveix per descobrir els encants i la història d'allò que tenim a la vora de casa. Enguany es programà una VISITA GUIADA AL PALAU DE LA PAERIA, que és una de les construccions monumentals més emblemàtiques de la nostra ciutat i l'obra més representativa de l'arquitectura civil romànica a Lleida i una de les més importants de Catalunya. Vàrem poder saber que no sempre fou la seu del govern municipal, sinó que l'edifici era propietat dels Senyors de Sanaüja qui l'any 1282 van cedir l'edifici a la ciutat perquè fos la seu del govern municipal. Al seu interior acull nombrosos tresors que reflecteixen la identitat de la nostra ciutat.

Així vàrem poder contemplar el "Retaule de la Verge dels Paers", retaule gòtic del segle XV que adorna la sala noble; l'obra té com a figura central la Mare de Déu flanquejada pels arcàngels Gabriel i Miquel. LaPage 15 Mare de Déu envoltada dels quatre paers, simbolitza la protecció sobre el govern de la ciutat.

També vàrem visitar els soterranis de la Paeria, que varen ser reformats l'any 1486 per tal de crear una presó amb estances separades per homes i dones. Curiosament, vàrem saber que la cambra destinada als presos condemnats a mort es denominava "La Morra". A Les parets de la presó hi ha nombrosos graffitis dels segles XVI o XVII i que representen la crucifixió i claus en senyal de devoció religiosa i manca de llibertat.

La festivitat de San Raimon de Penyafort, no podria començar sense el tradicional record a tots els companys que ens han deixat, amb la MISSA SOLEMNE que tingué lloc A L'ESGLÉSIA DE SANT JOAN; per seguidament anar, quasi en processó, cap a la Sala de Vistes de l'Audiència Provincial on es du a terme els actes centrals i institucionals.

Page 16

Imposició de togues als nous col·legiats

Enguany la Sala de Vistes, després de la remodelació que s'hi ha fet, lluïa esplèndida. Era plena a vessar. Aquest any les més altes autoritats civils de la nostra ciutat hi eren presents així com també hi assistí la Consellera de Justícia. Els nous col·legiats, com va essent habitual eren plens de nervis a l'igual que les seves famílies que els acompanyaven.

L'acte comença amb la crida per part de la Sra. Secretaria del Col·legi, dels nous togats que entraren a la sala d'un a un.

Per fi es desvelà al guanyador de la VII Edició del Premi "Lo Canyeret" d'articles jurídics, que correspongué enguany a Josep Ma. Pocino pel seu treball El dret de torneria de la Val d'Aran, publicat al número 49 de la nostra revista. El premi li fou lliurat pel nostre Degà. sense Fronteres, Intermón Oxfam i al despatx Boris Vega de Nicaragua.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR