Sant Raimon de Penyafort 2010

Páginas15-21

Page 15

Un any més la Junta de Govern del Col·legi va preparar tot un seguir d’actes per tal de celebrar la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, els dies 27, 28 i 29 de gener.

Un any més el CAMPIONAT DE BOTIFARRA, marca l’inici dels actes festius. Setze van ser les parelles que es van inscriure al campionat i durant una setmana, un cop més, la Cafeteria Nelson va ser testimoni de renyides partides. Tots volien arribar a la final, però la sort, i com no la destresa, va estar del costat dels companys, Josep Pol i José Mª Ramon, i Javier Alonso i Lorena Querol. La final es va disputar el dimecres, 27 de gener, en aquesta ocasió la victòria fou pels companys Josep Pol i José Mª Ramon. El lliurament dels trofeus per l’Anna Puig, en nom de Caixa d’Advocats, i els brindis posaven el punt i final al Campionat.

El dijous, 28 de gener, el Grup d’Advocats Joves, va organitzar a “La Boite” una festa amb sopar fred i espectacle de màgia.

El divendres, 29 de gener, iniciàrem la diada amb una MISSA a l’església de Sant Joan, en record dels companys que ens han deixat.

Al migdia, vàrem poder gaudir de la visita guiada al Turó de la Seu Vella, sens dubte l’entorn més emblemàtic de la nostra ciutat.

A la tarda, La Llotja de Lleida ens donava la benvinguda per acollir l’Acte Oficial. Amb les autoritats, companys i familiars ocupant el seu lloc, el Degà inicià l’acte donant la benvinguda a la consellera de Justícia, Montserrat Tura; al president del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, Josep Canicio; al

Page 16

president de l’Audiència Provincial, Francesc Segura; al fiscal en cap de l’Audiència Provincial, Juan F. Boné i a la regidora de comerç, mercats i consum de l’Ajuntament de Lleida, Dolors Arderiu. També va agrair l’assistència als degans i deganes dels col·legis d’advocats de Catalunya i Perpinyà, a la resta d’autoritats de la ciutat, als membres de la Junta de Govern del col·legi i com no la dels companys i les seves famílies i amics.

A continuació dóna la paraula al president del tribunal del Premi Lo Canyeret d’articles jurídics, per donar a conèixer el guanyador de la desena edició, el company Celestí Pol i Vilagrasa pel seu treball “La successió de l’empresa familiar (Una perspectiva societària)” (publicat a la revista núm. 64).

A continuació el Degà dóna la paraula a l’Ares Jené, filla del company Quique, perquè proclami el guanyador de la primera edició del Premi La Caixa en memòria del lletrat Enric Jené. El treball guanyador ha estat “Ahorro familiar: Depósitos bancarios inactivos. Luces y sombras” del company Miguel Llena Segarra (publicat a la revista núm. 64).

Un any més es va fer lliurament del 0,7% del pressupost del Col·legi, en aquesta ocasió, a la Fundación Vicente Ferrer.

La Fundación Vicente Ferrer és una ONGD (Organització No Governamental de Desenvolupament) compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de l’Índia, Anantapur, i d’algunes de les comunitats més pobres i excloses del planeta, los dàlits o intocables, els grups tribals i les denominades backward castes o castes desfavorides. L’aportació del Col·legi permetrà la construcció de 3 habitatges, del Projecte de construcció d’una colònia de 38 habitatges en el poble de Bheemarayunipeta, situat en la regió de Bathalapalli, per a les persones de les comunitats més desfavorides que no disposen d’un habitatge amb condicions d’higiene ni seguretat adequada.

Ara sí és el moment dels nous col·legiats, l’acte d’Imposició de togues, dempeus tots responen al jurament “Si jurem”, ja asseguts pren la paraula el padrí, Ramon Clèries Mingot.

Discurs de padrinatge

Distingides autoritats, companys en general, nous col·legiats, senyores i senyors.

En primer lloc, voldria agrair a la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Lleida, que m’honrés designar-me padrí dels companys i companyes que avui de forma oficial us incorporeu en aquest Col·legi, i a l’Ajuntament de Lleida, aquí representat, perquè aquest acte pugui fer-se en un lloc tan emblemàtic per l’encara província, com és aquesta nova Llotja o Palau de Congressos recentment estrenada.

Quan el passat 19 de novembre rebia la trucada del nostre Degà, fent-me aquesta invitació, a la qual evidentment no em podia negar, vaig sentir una sensació especial per varis motius:

Que jo recordi, és la primera vegada que la “padrina o padrí” és de fora de la capital, i això, suposa un reconeixement explícit als advocats dels diferents partits judicials de la nostra província, que han exercit, o bé s’han jubilat o ens han deixat, i els que seguim en aquesta professió a Balaguer, Cervera, la Seu d’Urgell, Solsona, Tremp i Vielha. Per tant, aquesta elecció, suposa un clar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR