«El 2014 és el moment del canvi econòmic»

Páginas:23-26
 
EXTRACTO GRATUITO

Page 23

Joaquim Gay de Montellà i Ferrer-Vidal (Barcelona, 1950) es llicencià en Dret per la Universitat de Barcelona i és diplomat en Direcció General d’Empreses per l’IESE. Va ser, durant disset anys, Director per a Catalunya, el País Valencià i Aragó de l’entitat holandesa ABN Amro, amb la qual col·laborà des del 1982 fins al 1999. Aquell any va incorporar-se a Acesa, predecessora de l’actual Abertis, on va arribar a ser adjunt al Conseller Delegat i Director General d’Abertis Logística.

Dirigeix el grup empresarial familiar Estram, amb negocis en el sector de la restauració i el vi, i és President de les Bodegues Torre del Veguer des del 1995. Després d’una etapa com a Vicepresident, presideix l’organització patronal Foment del Treball des del 14 de març de 2011.

Page 24

P: Ara fa dos anys va assumir la Presidència de Foment del Treball. Quin balanç fa d’aquest període?

R: En faig una valoració positiva. Vaig entrar a la Presidència amb tres eixos principals, que eren la reforma laboral, el corredor del Mediterrani i el pacte fiscal. Aquest discurs va ser molt positiu durant el primer any i mig, fins que al setembre de 2012 va canviar la sensibilitat de la ciutadania i la incorporació de noves orientacions va alterar-ne el ritme. Han sigut dos anys molt intensos, amb una crisi severa que hem anat portant d’una manera ordenada amb els nostres empresaris.

El primer objectiu és aconseguir recuperar l’ocupació a Catalunya

P: Quins han de ser els motors de la «nova» economia catalana?

R: Els principals objectius són continuar desenvolupant aquests tres eixos: el primer, aconseguir recuperar l’ocupació a Catalunya amb una integració laboral més profunda dels joves; el segon, reforçar el paper de les pimes i del nostre Vicepresident, Eusebi Cima, President de Fepime, per fer-ne una plena integració, desenvolupant així un paper cada vegada més palès per a la Comissió Europea, i el tercer, col·laborar a finalitzar aquest període econòmic que va començar l’any 2007 i contribuir al fet que, aquest any 2013, s’acabi la crisi severa i l’absoluta falta de finançament, per poder entrar en un nou període, del 2014 en endavant, que esperem que sigui tan interessant com el que va anar del 1996 al 2006.

P: Com valora el moment actual de Catalunya i d’Espanya pel que fa als tres àmbits principals d’actuació de Foment: el marc econòmic, el laboral i el social?

R: En el marc econòmic, és important veure que des del novembre hi ha una percepció diferent de la confiança en l’economia espanyola per quatre motius: la millora de la productivitat, la contenció del dèficit, la internacionalització de les empreses espanyoles i el procés de reforma laboral, que ha aconseguit donar un futur a les relacions laborals a través de la flexibilitat negociadora. En l’aspecte fiscal, el que nosaltres volem és que, una vegada sanejats...

Para continuar leyendo

SOLICITA TU PRUEBA