«El 2014 és el moment del canvi econòmic»

Páginas23-26

Page 23

Joaquim Gay de Montellà i Ferrer-Vidal (Barcelona, 1950) es llicencià en Dret per la Universitat de Barcelona i és diplomat en Direcció General d’Empreses per l’IESE. Va ser, durant disset anys, Director per a Catalunya, el País Valencià i Aragó de l’entitat holandesa ABN Amro, amb la qual col·laborà des del 1982 fins al 1999. Aquell any va incorporar-se a Acesa, predecessora de l’actual Abertis, on va arribar a ser adjunt al Conseller Delegat i Director General d’Abertis Logística.

Dirigeix el grup empresarial familiar Estram, amb negocis en el sector de la restauració i el vi, i és President de les Bodegues Torre del Veguer des del 1995. Després d’una etapa com a Vicepresident, presideix l’organització patronal Foment del Treball des del 14 de març de 2011.

Page 24

P: Ara fa dos anys va assumir la Presidència de Foment del Treball. Quin balanç fa d’aquest període?

R: En faig una valoració positiva. Vaig entrar a la Presidència amb tres eixos principals, que eren la reforma laboral, el corredor del Mediterrani i el pacte fiscal. Aquest discurs va ser molt positiu durant el primer any i mig, fins que al setembre de 2012 va canviar la sensibilitat de la ciutadania i la incorporació de noves orientacions va alterar-ne el ritme. Han sigut dos anys molt intensos, amb una crisi severa que hem anat portant d’una manera ordenada amb els nostres empresaris.

El primer objectiu és aconseguir recuperar l’ocupació a Catalunya

P: Quins han de ser els motors de la «nova» economia catalana?

R: Els principals objectius són continuar desenvolupant aquests tres eixos: el primer, aconseguir recuperar l’ocupació a Catalunya amb una integració laboral més profunda dels joves; el segon, reforçar el paper de les pimes i del nostre Vicepresident, Eusebi Cima, President de Fepime, per fer-ne una plena integració, desenvolupant així un paper cada vegada més palès per a la Comissió Europea, i el tercer, col·laborar a finalitzar aquest període econòmic que va començar l’any 2007 i contribuir al fet que, aquest any 2013, s’acabi la crisi severa i l’absoluta falta de finançament, per poder entrar en un nou període, del 2014 en endavant, que esperem que sigui tan interessant com el que va anar del 1996 al 2006.

P: Com valora el moment actual de Catalunya i d’Espanya pel que fa als tres àmbits principals d’actuació de Foment: el marc econòmic, el laboral i el social?

R: En el marc econòmic, és important veure que des del novembre hi ha una percepció diferent de la confiança en l’economia espanyola per quatre motius: la millora de la productivitat, la contenció del dèficit, la internacionalització de les empreses espanyoles i el procés de reforma laboral, que ha aconseguit donar un futur a les relacions laborals a través de la flexibilitat negociadora. En l’aspecte fiscal, el que nosaltres volem és que, una vegada sanejats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR