Registre de Societats professionals de l'il·lustre Col·legi de L'advocacia de Lleida

Páginas21-22

Page 21

Altes de l’1 d’octubre al 31 de desembre de 2011

Secció de societats professionals d’advocats

Núm. 26: COSTA JOU ADVOCATS, SLP

Data d’alta: 21 d’octubre de 2011

Secció de societats multidisciplinars cap alta

Baixes de l’1 d’octubre al 31 de desembre de 2011

Secció de societats professionals d’advocats

Cap baixa

Page 22

Reunió dels Joves Advocats de Catalunya a Barcelona

El passat 3 de desembre de 2011, ens vàrem reunir els membres de la Junta Directiva de Joves Advocats de Catalunya (JAC), al Pati de les Columnes de la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, situat al c/ Mallorca, nº 283, de la localitat de Barcelona.

Com a punts d’interès cal destacar la reunió de l’agrupació amb el President del CICAC, Sr. Antoni Moles, qui actualment és el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic i amb qui es van tractar les qüestions següents:

  1. Noves tecnologies dins del CICAC, que ara ja té twitter, denominat @ConsellAdvocat, i gestionat pel degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, el company Toni Sala.

  2. Que els degans dels diferents Col·legis d’Advocats catalans van signar en data 24 de novembre de 2011 els nous convenis relatius als Serveis d’Orientació Jurídica i a la Mediació, amb el Departament de Justícia de la Generalitat.

  3. Es va transmetre la intenció del JAC d’incidir en la reforma de la Llei de Justícia Gratuïta.

  4. Es va parlar sobre la necessitat d’una regulació homogènia dels requisits d’accés al TOAD a tota Catalunya. Sembla que el que vol fer és crear una oficina central del Torn d’Ofici, que s’encarregaria de controlar els mòduls i els pagaments de forma conjunta. En aquest sentit, val a dir que algunes regions estarien molt interessades per així igualar el cobrament del seus mòduls, com per exemple Múrcia; però la problemàtica radica en què segurament es procediria a igualar a la baixa i, precisament, Catalunya és la CCAA amb els mòduls més alts.

D’altra banda, pel que fa a la Comissió de l’Assistència de Justícia Gratuïta, s’explica que és un òrgan integrat per la Generalitat, Fiscalia i un representant del CICAC, on hi ha 4 comissions, una per cada una de les províncies de la CCAA de Catalunya. El problema està en què cadascuna d’aquestes comissions té els seus propis criteris per atorgar o denegar aquest dret, i per tant es poden produir dictàmens diferents en casos que objectivament són iguals. Per aquest motiu, resulta interessant impulsar aquesta reforma, i així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR