Racó de cuina

AutorMercè Vilagrasa Boldú
CargoAdvocada http://lamerce-cuina.blogspot.com/
Páginas29-29
Recepta Núm 1
Carxofes amb cloïsses

Possiblement trobareu a faltar la "PASTA", però com sigui que és un producte que qualsevol de vosaltres el sap elaborar, molt bé, ens limitarem a donar alguna recepta de com condimentar-la.

Amb els darrers cinc menús que hem exposat creiem que podem tenir idea de l'organització culinària casolana i sense floridures, durant una setmana. Ara es tracta d'anar fent combinacions amb les receptes de cuina que anirem incorporant.

CARXOFES AMB CLOÏSSES

Ingredients: Per a cada persona 2-3 carxofes i 1/4 kg. de cloïsses. 1/2 llimona 1 got de vi blanc farina, sal i oli

Preparació:

Per una banda partir les carxofes per la meitat, treure les fulles exteriors, posar-les a bullir amb aigua freda, un tros de llimona i sal. Quan comenci a bullir deixar-les 7-8 minuts. Posar-les a escórrer i guardar un got del suc de les carxofes. Si veieu alguna fulla dura també la trieu.

Per una altra banda fer un sofregit amb ceba, alls, sal i una branca de julivert (res més). Una vegada el sofregit estigui ofegadet, sense que es faci ros, triturar-lo. Posar-lo en una cassola i afegir-hi un got de vi blanc (un got petit dels de beure vi) i es farà una salseta. Acte seguit, damunt d'aquesta salseta posar-hi les carxofes, deixar bullir 3-4 minuts i si convé posar-hi una mica del suc (reservat) de les carxofes). Les carxofes una vegada bullides i abans de posar-les a la cassola, si voleu que la salseta sigui una mica més consistent cal passar-les per farina (molt...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR