La Mutualidad proposa reformes legals per millorar la fiscalitat de les mutualitats professionals alternatives a la Seguretat Social

Páginas35-35

Page 35

Amb l’assistència de mutualistes i altres representants econòmics i polítics, s’ha celebrat, el 18 d’abril al Club Financer Génova, la VIII Jornada Financera organitzada per la Mutualidad de la Abogacía dins del seu programa per debatre els grans temes d’actualitat que s’adrecen al món del Dret i de les Assegurances.

En la sessió, hi han intervingut Gloria Guadaño Segovia, subdirectora general d’Ordenació Jurídica de la Seguretat Social; Mª Asunción Bauzá Abril, sòcia del Grupo Derecho Bancario, Seguros e Intituciones Financieras de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, i Silverio Fernández Polanco, secretari de la Mutualidad de la Abogacía.

En aquesta edició, s’hi han analitzat les possibles millores fiscals aplicables a les mutualitats de previsió social professionals que són alternatives al sistema públic de la Seguretat Social i, alhora, fan previsió social complementària a favor dels associats.

Fins a un total de 17 propostes legals, totes fonamentades, s’han recollit en l’estudi fet per la Mutualidad de la Abogacía que duu el títol Propostes legals per millorar el tractament fiscal aplicable a Espanya a les mutualitats de previsió social professionals, en el qual han participat Mª Asunción Bauzá Abril i José Manuel Ortiz de Juan, advocats del despatx Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, amb una acreditada experiència en el camp de l’assessorament jurídic vinculat a la previsió social i, en concret, a les mutualitats de previsió social.

La igualtat de tracte fiscal dels instruments de previsió social ha estat l’eix principal del debat. Les propostes legislatives s’han fet arribar als diversos grups parlamentaris perquè es puguin aplicar en un futur. La ponent Mª Asunción Bauzá ha defensat aquestes iniciatives.

L’estudi propugna, d’una banda, la igualtat de tracte fiscal de les aportacions als plans de previsió alternatius a la Seguretat Social que fan les mutualitats i les contribucions a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR