Presentació

Amb la publicació d'aquest número 5, el Consell de redacció de la revista Autonomies es proposa d'aconseguir dos objectius diferents. D'una banda, iniciar la publicació de números monogràfics -que s'alternaran amb els ordinaris-, en els quals s'abordaran temes d'interès especial. Per altra part, i en aquest número concret, ens proposem d'obrir des de la revista un debat plural sobre els aspectes jurídics del procés de reorganització territorial de Catalunya.

Amb aquesta doble finalitat, Autonomies organitzà, els dies 17, 18 i 19 de juny de 1986, a l'Escola d'Administració Pública, unes Jornades sobre l'Organització territorial de Catalunya* en les quals es van pronunciar les conferències que es reprodueixen en aquest número. Tant en l'exposició que feren els conferenciants com en els vius debats posteriors s'exposaren i defensaren els més diversos criteris i propostes. Òbviament, els articles només expressen les opinions dels seus autors.

A continuació d'aquet conjunt d'aportacions doctrinals, es publiquen com a annex documental els textos normatius presentats davant del Parlament de Catalunya. La publicació dels esmentats textos, com que es tracta d'un tema polèmic i en procés obert de discussió, comporta el perill d'una ràpida pèrdua de valor, ja que sofreixen modificacions constants. Sens perjudici de reconèixer aquest risc, hem cregut convenient de publicarlos i afegir-hi en números successius les modificacions que es vagin produint.

En últim terme, el lector jutjarà el valor i interès del número que ara presentem. Les pàgines d'Autonomies, d'altra banda, estan obertes per prosseguir el debat, amb l'objectiu final d'aproximarnos a la sollució més correcta d'un problema tan complex i transcendental com és el de l'organització territorial de Catalunya.

----------------------------

* En aquest número reproduïm íntegrament totes les conferències pronunciades al llarg de las esmentades Jornades, tret de la de Juan A. Santamaría Pastor que esperem de publicar en el pròxim número.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR