Ponts i Roquetas

AutorJosep Francesc Marí Cardona-Advocat. Actor.

Page 15

Aquest mes d´abril-2006 ha estat força intens pel "Teatre del Talión" pel que fa a representacions, atesa que aquesta és una activitat, com és conegut, "amateur", és a dir, no és l´activitat principal dels seus components. Però el que sí ha estat, és gratificant, tant en el que pertoca a les dues accions fetes en relació als objectius d´aquestes, com en el que correspon al contacte intern dels membres del grup de teatre del nostre Col.legi, d´alegre, sana i franca companyonia.

El dissabte dia 8, al vespre, vam representar "Arsénico por Compasión" a "la Sala", de Ponts (Lleida), distant 60 quilòmetres de casa nostra; aquest és un equipament multiusos municipal, nou, enorme, amb una capacitat per teatre d´unes 900 localitats, on ens hi vam sentir molt bé. L´organització de la representació va ser a càrrec de l´associació local DOMISE, i la finalitat, la recollida de fons per la lluita contra el càncer a la comarca de la Noguera. La coordinació DOMISE-Talión va estar a càrrec de la nostra companya Paquita Augé. Aquesta representació va comptar amb el suport econòmic del nostre Col.legi d´Advo- cats. Hi vam tenir una entrada força acceptable, d´uns 250 espectadors (que equival, aproximadament, al 20% de la població total d´aquell poble, d´uns 1.200 habitants), els quals van abonar la seva entrada.

El "Talión" va arribar a Ponts al migdia en el seu microbús, amb el material i els seus components; vam dinar allí pel nostre compte, vam dedicar la tarda a preparació de llums, escenari, repassos escènics, etc, i a les 21´30 hores, obríem el teló. Durant la tarda vam tenir la visita de l´alcalde de la localitat, senyor Estanis Felip. Vam quedar tots força satisfets dels resultats; també el públic assistent (així ens ho va manifestar), i la pròpia organització. Al final, recollida, i a recuperar forces en un magnífic sopar fred a la seu de l´esmentada associació DOMISE, convidats per l´organització. A les dues de la matinada arribàvem a Lleida, i un altra cop, "missió complerta".

Roquetas de Mar (Almería), va ser una altra cosa. L´obra, la mateixa, "l´Arsénico" (13 personatges). El "Talión" ha comptat, per aquesta representació, amb el suport de la Diputació de Lleida. D´entrada, la sortida era a 850 quilòmetres de casa nostra, amb el que això significa. Però l´objectiu era participar al "V Certamen Internacional de Teatro Aficionado del Mediterráneo". S´hi van presentar un centenar de grups de teatre, segons va dir el presentador de l´acte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR