Associació d'Exdegans de Catalunya

AutorExdegà
CargoJoan Betriu Monclús
Páginas16-17

Page 16

Com és sabut, el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya, aplega a la totalitat dels Col·legis catalans que estan representats en el Consell a través dels seus Degans. La representació té una durada igual a la permanència en el càrrec de cada Degà.

Les relacions d'amistat i companyonia sorgides al llarg de les reunions mensuals del plenari del Consell i en les múltiples reunions, ja siguin de comissions pròpies o en reunions del Consejo General, van propiciar que el Degà del nostre Col·legi Josep Mª Minguella proposés al Consell català la constitució d'una "Junta d'Exdegans i Exconsellers dels Col·legis d'Advocats de Catalunya" a fi de perpetuar les relacions nascudes dels seus treballs al Consell i, alhora, col·laborar en les tasques que volgués encomanar-li el mateix Consell. La proposta va rebre l'immediat recolzament de tot els Col·legis de manera que en una reunió feta a Lleida al mes de juny de 1986 s'aprovà la constitució de l'Associació, allí dita Junta, i les seves Bases estructurals.

Acomplerts ja els vint anys de la constitució i funcionament de l'Associació d'Exdegans, es va voler commemorar aquesta circumstància fent-ho precisament al mateix lloc en el que va néixer i, a tal fi, es va organitzar una Jornada commemo· rativa que va celebrar-se a la nostra ciutat els passats dies 19 i 20 d'oc· tubre, amb assistència de la majoria dels exdegans catalans.

El Col·legi d'Advocats de Lleida va ser l'escenari en el que es varen dur a terme els actes de record i homenatge als companys que endegaren el camí seguit per l'Associació.

A la Sala d'Actes col·legial, el nostre Degà Antoni Riba, acompanyat per la majoria de membres de la Junta de Govern, ens va rebre a tots els Exdegans, que estàvem acompanyats pel President del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya, donant-nos la més càlida benvinguda a tots.

A continuació, va començar l'acte acadèmic que s'havia organitzat per commemorar l'efemèride. Tots el presents vàrem poder gaudir del glossari que havia preparat l'Exdegà de Barcelona Joan-Josep Pintó Ruiz. Escoltar al Degà Pintó és, sempre, gaudir dels coneixements d'una persona excepcional, ja que els transmet amb una fluïdesa de llenguatge, amb una facilitat per fer entenedor el raonament més profund, per ferPage 17 atractiu el temari més complicat, tot il·lustrant-lo amb anècdotes viscudes que tenen, alhora, la gràcia del fet en sí i de la forma en què són contades, de manera que és capaç...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR