Crònica de teatre

AutorJosep Francesc Marí Cardona
CargoAdvocat. Actor. Membre del "Teatre del Talión"
Páginas22-23

Page 22

Va ser al nº 53 d'aquesta la nostra revista "Lo Canyeret", de febrer-07, quan ja es va fer referència a la nova obra estrenada pel "Teatre del Talión" dins de la festa de San Raimon de Penyafort-2007, al mes de gener d'enguany. Aquest clàssic va ésser l'escollida per treballar-la durant l'any 2006, i amb èxit la vam posar en escena, com és habitual, al Teatre Principal de Lleida. Allí mateix es va tornar a representar el dia 14 de juny següent, també amb èxit de públic, aquesta vegada a benefici del projecte dirigit pel Pare jesuïta Rafael de Sivatte a la república centroamericana de El Salvador; també està previst representar-la per tercer i últim cop aquest any, el proper dia 17 de novembre, al Teatre Escorxador de Lleida, dins de la "Mostra de Teatre" organitzada per l'Ajuntament de la nostra ciutat.

Aquesta obra, escrita pel francès Pierre Caron de Beaumarchais al segle XVIII i estrenada l'any 1784, és una divertida comèdia en cinc actes on es satiritza la noblesa de l'època i els seus arcaics privilegis i enalteix la figura de Fígaro com el criat audaç i ple d'iniciatives.

El "Talión" la posa en escena, amb una durada de poc més de dues hores sense interrupció, sota la direcció de Xavier Iglesias, essent aquest el repartiment dels dotze actrius i actors:

* Comte de Almaviva, corregidor major d'Andalusia: Ignasi Gili.

* Comtessa, la seva esposa: Paquita Oto.

* Fígaro, ajuda de cambra del comte i porter del castell: Jorge Culleré.

* Susana, primera cambrera de la comtessa i promesa de Fígaro: Olga Sanvicente.

* Marcelina, ama de claus de la comtessa: Pilar Sánchez Villuendas.

* Basilio, mestre de música de la comtessa: Paquita Augé.

* Antonio, jardiner del castell, oncle de Susana i pare de Frasquita: Tito Rodríguez.

* Frasquita, filla d'Antonio: Marisa Banyeres.

* Querubín, primer patge del comte: Francesc-Xavier Alonso.

* Bartolo, metge sevillà: Josep Fc Marí Cardona.

* Don Guzmán de Barba de Pato, jutge: Joan Bellostes.

* Cuatro Manos, escrivà de Don Guzmàn: Jorge Mostacero.

* Tabardillo, un pastor: Tito Rodríguez.

Aquest quadre, amb el suport musical en viu de "La Violeta", i d'il·luminació i complements, fa que s'hagi aconseguit un conjunt de nivell equivalent al d'anteriors obres posades en escena pel nostre grup i que es poden visionar a la pàgina web del col·legi.

Canviant de registre, el "Talión", el dia 26 de juliol, al "River-cafè ", i dins de la festa d'estiu col·legial, va representar el muntatge "Que la farsa us...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR