Jurisprudència ambiental a Astúries

AutorJosé Manuel Pérez Fernández
CargoProfessor titular de Dret Administratiu. Universidad de Oviedo
Páginas4-5

Page 4

Els pronunciaments del Tribunal Superior de Justícia del Principat d’Astúries en matèria mediambiental es concreten en la sentència relativa a la modificació de les condicions imposades en l’autorització ambiental integrada basant-se en diversos criteris: ambientals, econòmics, millores tècniques disponibles.

El Recurs contenciós número 1624/09, interposat per ARCELORMITTAL ESPAÑA,

S.A, contra la Resolució de data 28 de juliol de 2009 de la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Infraestructures del Principat d’Astúries, que, havent estimat en part el recurs de reposició interposat enfront d’un altre dictat el dia 2 de maig del mateix any, concedeix autorització ambiental integrada a l’entitat recurrent per a les factories de Gijón i Avilès en les condicions establertes, en què actuen com a parts codemandades l’Ajuntament d’Avilés, l’Ajuntament de Carreño i la Confederació Hidrogràfica del Nord, considera que s’han de deixar sense efecte una sèrie de condicions imposades en l’autorització esmentada.

El que és interessant de la Sentència núm. 733/2011, de 30 juny (JUR 2011/320181) de la Sala del Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia del Principat d’Astúries (Secció 1a), és la varietat de criteris que s’utilitzen per estimar o desestimar les pretensions de la part recurrent d’eliminar algunes condicions imposades en l’autorització ambiental integrada concedida:

- Inexistència d’impacte ambiental a l’hora d’elevar (a 2 metres d’alçada) un pantalla protectora que separa una via de comunicació d’un parc de carbons, ja que, com assenyala el Tribunal, "nos encontramos ante una situación de grave degradación ambiental que no se perjudica por la elevación de la pantalla protectora", al contrari la finalitat de la pantalla és disminuir l’impacte (FJ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR