Mediació penal

La Consellera de Justícia i Interior de la Generalitat de Catalunya, Núria de Gispert, va presentar el 19 de març, el Pla de Promoció de la mediació penal a tota Catalunya.

La mediació penal, el sistema d¿arbitratge que intenta arribar a un acord extrajudicial entre víctima i infractor, s¿ampliarà a tots els àmbits de la justícia, segons preveu el Departament de Justícia i Interior.

La mediació no evita que el delinqüent acabi presentant-se a judici, però en diverses ocasions serveix perquè el processat aconsegueixi una rebaixa de la pena pel fet que ha quedat demostrat el seu penediment i la seva voluntat de reinserció.

Des de l¿any 1990, en què la mediació penal s¿aplica a Catalunya en l¿àmbit de la Justícia Juvenil, un total de 11.252 menors infractors s¿han acollit a la mediació fent que aquesta 'tercera a via', com la defeineixen els experts, hagi suposat tot un èxit.

Des de l¿any 1998, i com experiència pilot, s¿ha fet mediació en 379 casos en què l¿infractor era un adult.

El fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sr. Josep...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR