Presentació del llibre Els degans del Col·legi de Notaris de Catalunya (1862-2012)

Páginas:128-129
 
EXTRACTO GRATUITO

Page 128

El 13 de febrer va tenir lloc la presentació del llibre Els degans del Col·legi de Notaris de Catalunya (1862-2012). Cent cinquanta anys d’història de la corporació notarial catalana, que va omplir la sala d’actes de la seu col·legial.

El llibre, escrit per Laureà Pagarolas i Lluïsa

Cases, dos dels millors coneixedors de la història institucional i documental del Notariat català, i editat conjuntament pel Col·legi i la Fundació Noguera, recull la vida i l’acció dels trenta-un degans que el Col·legi ha tingut en l’últim segle i mig. A través del record de figures com Fèlix Maria Falguera Puiguriguer, Ricard Permanyer Ayats, Ramon Faus Esteve, Raimon Noguera de Guzmán, Lluís Figa Faura, Josep M. Puig Salellas o Lluís Roca-Sastre Muncunill, el llibre suposa una aportació significativa a la història del Notariat de Catalunya a través de set generacions de degans i posa de manifest el seu pes en la història del país.

Page 129

La presentació va ser a càrrec de Borja de

Riquer, catedràtic d’Història Contemporània, el qual va afirmar que aquesta obra «suposa una reflexió sobre els notaris dins de la societat catalana contemporània». Per la seva banda, Laureà Pagarolas, coautor del llibre i director tècnic de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona, va remarcar que el llibre ha pretès «rescatar els degans de l’oblit i facilitar als notaris d’avui una relació adequada amb els seus predecessors», i també va destacar que «els degans sempre han estat persones rellevants en el món jurídic i amb un pes notable que...

Para continuar leyendo

SOLICITA TU PRUEBA