Comissió de la Llengua Catalana

Páginas18-18

Page 18

Tothom qui ha tingut ocasió de seguir algun curs de llenguatge jurídic és molt probable que hagi sentit a parlar de les nominalitzacions.

El concepte és clar, fer servir substantius, en lloc de verbs. Per exemple (gairebé clàssics): procedir a la lectura de l’acta, realitzar els requeriments notarials, dur a terme l’escriptura, tenir la capacitat legal necessària per a l’atorgament d’aquest contracte, etc.

Si dèiem "llegir l’acta, requerir notarialment, escripturar, tenir la capacitat legal per a atorgar aquest contracte", el text resultaria més àgil.

El problema que presenten les nominalitzacions és que afecten l’estructura -la sintaxi- de la frase i en moltes ocasions són la causa que apareguin en el text les anomenades anàfores (seu, seva, aquell, el citat, l’anterior, indicat, etc., per no parlar de l’incorrecte mateixi mateixa). D’aquest...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR