L'escabetx

AutorMercè Vilagrasa Boldú
CargoAdvocada
Páginas29

Page 29

Per tenir a la nevera, sempre a punt de servir!
Com preparar les sardines en escabetx?

Al comprar les sardines cal comprar-les obertes, sense cap i sense espines. Si es volen fer senceres també és vàlid però si es fan obertes al moment de fer l'entrepà dóna molt gust trobar-les ja preparades.

En primer lloc, a la paella s'hi posa oli suficient per fregir les sardines. En aquest oli s'hi posen primer els alls pelats i partits, es deixen daurar, es retiren i es guarden en un plat. En aquesta mateixa paella i amb l'oli que queda de fregir els alls, es fregeixen, una mica, les sardines. Abans de fregir les sardines aquestes es passen per farina. Les sardines una vegada fregides, s'hi posa sal i es van col·locant en el recipient on les volem guardar. Aquest recipient cal que sigui resistent a la calor i que tingui tapa. Amb l'oli que queda després de fregir les sardines s'hi posa el llorer (fulles partides), els grans de pebre, una mica de sal, el vinagre i l'aigua. I tot això es deixa bullir 10 minuts. Una vegada tot bullit es tira ben calent damunt de les sardines i es tapa, es guarda un dia fora de la nevera i després ja es poden posar a la nevera.

La proporció de vinagre i aigua és una de vinagre per mitja d'aigua. Si la fortor de vinagre no és del vostre gust ho podeu fer amb vinagre de cava barrejat amb el vinagre de vi normal i queda molt suau. Cal trobar-hi el punt de cadascú segons es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR