IV Jornadas de Juntas de Gobierno de los Colegios de Abogados

Més de set-cents advocats en representació dels 83 col·legis que hi ha al nostre país, es varen trobar en les IV Jornades de Juntes Govern dels

Col·legis d’Advocats que van tenir lloc a Tenerife, del 12 al 14 de maig.

L’acte inaugural va comptar amb la presència del President del Consejo General de la Abogacía, Sr. Carlos Carnicer, qui es felicità per l’alta presència de representants de les corporacions professionals en l’Auditori de la ciutat de Tenerife, tot considerant la importància d’aquestes pel futur de la nostra professió malgrat, que pel Sr. Carnicer, el 33% dels advocats no entenen la seva transcendència i per això ell considera la importància d’aquestes jornades. Per aquests motius recalcà “nos mantendremos firmes en al colegiación obligatoria, pués gracias a ello el ejercicio de la profesión no se parece en nada a hace diez años”.

Insistint en aquesta idea de la col·legiació obligatòria, el President del Consejo, va fer un repàs als canvis experimentats al llarg del temps en la nostra professió i va responsabilitzar als assistents de què allò que ells decideixen serà el futur de la advocacia.

Per altra banda, el Sr. Carnicer, destacà que més del cinquanta per cent dels assumptes que arriben als despatxos d’advocats són resolts sense necessitat d’arribar als jutjats, essent aquest un mèrit dels professionals. També destacà en el seu discurs que la solució amistosa dels assumptes a través de la transacció, la mediació o l’arbitratge suposa no solament un estalvi per l’administració, sinó que té més de justícia perquè és la realització immediata de la llei.

L’acte inaugural d’aquestes jornades va comptar també amb la intervenció de la degana del Col·legi d’Advocats de Santa Cruz de Tenerife, Sra. Carmen Piti, qui va centrar la seva intervenció en l’èxit de què aquestes jornades es realitzessin a Tenerife, pel que va fer un breu repàs a la seva història així com al seu paisatge per tal d’animar als assistents a visitar l’illa.

Tanmateix, la Consellera de la Presidència i Justícia del Govern de Canàries, María Australia Navarro, va fer referència a l’indubtable servei a la societat que fan els advocats, col·lectiu al que ella mateix pertany, malgrat que ara ha deixat de banda la professió per assumir responsabilitats polítiques, si bé va descriure als advocats com a qualificats intermediaris entre l’administració de justícia i els ciutadans. La Consellera destacà les millores que per l’exercici de la professió s’han dut a terme gràcies als col·legis d’advocats i al seu Consejo General, tot explicant la tasca que el seu departament duu a terme per la modernització de la justícia en la Comunitat Autònoma Canària.

En aquestes IV Jornades de Juntes de Govern es van tractar quatre ponències: 1.- La previsión social de la abogacía, 2.- La reforma del Estatuto General de la Abogacía, 3.- La acreditación profesional y formación del abogadoi 4.- La Abogacía ante el reto de las nuevas tecnologías.

Aquestes jornades foren clausurades pel Ministre de Justícia, Sr. Juan Fernando López Aguilar.

Pel seu interès reproduïm les conclusions de cadascuna de les ponències.

CONCLUSIONES

PONENCIA I: «LA PREVISIÓN SOCIAL DE LA ABOGACIA»

1ª.- Los Colegios de Abogados tienen la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR