Entrevista a l'Ilma Sra. Marian Gutierrez,membre del grup local d'Amnistia Internacional

Pertany al grup local d'Amnistia Internacional des de la seva fundació, l'any 1994. Ha estat la coordina- dora del grup, durant dos anys ha estat membre del Comitè Executiu d'Amnistia Internacional a Catalunya i des del passat mes de maig torna a treballar al grup local d'aquesta organització.

1.- Què la va motivar a formar part d'una organització com Amnistia Internacional (Amnistia Internacional)?

Suposo que sempre hi ha un moment en què decideixes donar un pas endavant. Sents les notícies, llegeixes els diaris, t'assabentes del que passa al teu voltant... i arriba un punt en què decideixes fer alguna cosa més que ser una simple espectadora i lamentar-te de tot allò que veus, i decideixes actuar. Amnistia Internacional em semblava una organització seriosa, és independent, imparcial i treballa de manera estricta pel compliment i la promoció dels drets humans. Vaig pensar que podria aportar alguna cosa.

2.- Què és Amnistia Internacional?

És una comunitat global de persones que treballen per la defensa i per la promoció dels drets humans. Milers de persones arreu del món treballem en els grups locals, com el de Lleida, intentant promoure i divulgar els drets humans a les nostres localitats, fent difusió i organitzant actes públics per difondre la tasca d'Amnistia Internacional i fent crides a l'acció sobre casos concrets, tot convidant a altra gent que s'hi vulgui afegir. També treballem en l'educació en els drets humans, que és una peça clau del treball de l'organització i una important aposta pel futur. Em sembla important remarcar que per formar part d'un grup local no és necessari tenir cap coneixement específic. Amnistia Internacional la composem gent de característiques molt diverses; de fet, hi ha grups locals d'Amnistia Internacional a més d?un centenar de països de tots els continents; això ens pot donar una idea de la diversitat de la gent que formem part de l'organització. Cada grup treballa en funció de les seves possibilitats i dels seus recursos, però qualsevol persona que cregui que la Declaració Universal dels Drets Humans ha de ser una realitat pot venir a treballar al grup local d?Amnistia Internacional.

3.- A Lleida quines tasques porteu a terme?

Actualment estem treballant en algunes de les campanyes vigents d'Amnistia Internacional: la situació d'Israel i els Territoris Ocupats, Iraq, Prou tortura, Violència contra les dones, Guantánamo, els casos de lapidacions a Nigèria, Armes sota control, ... aquestes són les campanyes globals. A més a més, hi ha els casos concrets, sobre persones amb noms i cognoms i que mai no són del propi país; cada grup, millor dit, diversos grups alhora, treballem per a l'alliberament de persones empresonades a altres països. Són els anomenats "presoners de consciència". No podem oblidar que, encara avui, en molts països, la manca de llibertat fa impossible que els ciutadans puguin manifestar les seves opinions, i menys encara, defensarles obertament. També és cert que treballar per persones de cultures diferents a la teva, et fa guanyar una altra perspectiva de treball, de manera que si aquestes poden ser molt diferents, els drets humans són els mateixos i s'han de respectar arreu. I no oblidem la campanya permanent per a l?abolició de la pena de mort.

4.- Quina tasca de difusió porteu a terme?

Des de fa dos anys portem als centres d'educació diverses exposicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR