III Congrés de l’Advocacia Catalana

Páginas15

Page 15

El Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya integrat pels Col·legis de Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic, agrupa la totalitat d’advocats catalans, més els Col·legis de les Illes Balears, Andorra i Pirineus Oriental (Perpinyà), va convocar pel mes d’octubre de 2009 el III Congrés de l’Advocacia Catalana que es va celebrar a Figueres els dies 1, 2 i 3 d’octubre de 2009.

Com recordareu els anteriors es varen celebrar a Tarragona, el primer l’any 1985 i el darrer l’any 1999.

La funció del Congrés com a màxima expressió dels advocats catalans és posar en comú tots aquells temes que preocupen en cada moment a la professió, així com mantenir un intercanvi d’opinions i experiències entre els advocats participants.

Els temes tractats en aquest Congrés van anar des de l’organització i les necessitats dels Col·legis professionals fins als límits del dret a la defensa passant per la creació d’un registre d’especialitats professionals jurídiques, la formació dels advocats, els convenis amb la Universitat per a la realització del curs d’accés a la professió d’advocat, la necessitat d’incrementar l’ús del català dins l’àmbit de la justícia, així com les relacions transfrontereres.

[VEURE FOTOS EN PDF ADJUNT]

La celebració del Congrés va tenir lloc al Castell de Sant Ferran i al Teatre Jardí i es va desenvolupar en tres àrees:

  1. Tres ponències científiques de màxim nivell:

    -Una sobre Dret civil català

    -Una altra Dret penal

    -Una darrera sobre Dret internacional privat

  2. Taules de debat:

    Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR