III Concurs de Microrrelats sobre Advocats

Páginas31-31

Page 31

El microrrelat Vocación, de Ja-vier Sánchez Ribas, ha estat el guanyador del III Concurs de Microrrelats sobre Advocats, que organitza la Mutualidad de la Abogacía i el Consell General de l’Advocacia, amb motiu del qual se’n van rebre més de 5.500 entre l’octubre del 2010 i el setembre del 2011.

El jurat el van formar representants del Consell General de l’Advocacia Espanyola i de la Mutualidad de la Abogacía, com també l’escriptor i guanyador de la II edició del premi Advocats de Novel·la, Juan Bolea; l’advocat, catedràtic de dret i escriptor, José Manuel Otero Lastres, i el director de Comunicació del Consell General del Poder Judicial, Agustín Zurita.

Així, doncs, aquest advocat madrileny de 42 anys guanya el premi de 3.000 euros amb el qual està dotat el concurs. El lliurament del premi es va fer el 15 de desembre, durant la Conferència Anual de l’Advocacia.

El jurat també ha volgut reconèixer amb una menció especial el microrrelat Mala Praxis, de Jordi Bolumar Arnó, dissenyador gràfic de Vic (Barcelona), que va ser el finalista del mes d’agost.

El relat guanyador, Vocación, que va ser un dels dotze finalistes després de ser el vencedor del mes de gener, narra la història d’un jove estudiant de dret que fantasieja davant del mirall sobre un gran allegat davant d’un tribunal.

Fins ara, en totes les edicions del Concurs de Microrrelats sobre Advocats han participat prop de 20.000 microobres literàries. Du-rant els dotze mesos que ha durat aquesta tercera edició del concurs, s’han rebut històries de temàtica molt diversa, tal com queda reflectit en els altres guanyadors mensuals: a l’octubre, el relat guanyador narrava com n’és, de difícil, conciliar la vida professional i la familiar; el drama del terrorisme va ser el protagonista de novembre; el finalista de desembre descrivia un curiós personatge d’un jutjat; al febrer, el relat guanyador tenia forma d’anunci per posar denúncies absurdes; el del mes de març, narrava la relació angoixant d’una mare amb el seu fill adoptat; a l’abril, un publicista incaut provocava malestars conjugals; el relat del maig, tractava sobre la fi d’un llarg matrimoni...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR