Homenatge a Juan Vallet de Goytisolo

Páginas154-155

Page 154

El 15 de maig va ser la data escollida pel Col·legi, juntament amb l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, per retre homenatge a Juan Vallet de Goytisolo, Notari de professió i reconegut per molts com el més destacat Jurista del segle XX, mort l’any passat.

L’acte, presidit pels màxims representants d’ambdues institucions, també va comptar amb la intervenció de Landelino Lavilla, President de la Real Academia de Jurisprudencia y Legislación. També hi van ser presents Miguel Ángel Gimeno, President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i Eugeni Gay Montalvo, Vice-president del Tribunal Constitucional.

El Notari Juan-José López Burniol va glossar la figura de l’homenatjat, tot destacant que, per a la seva generació, Vallet va ser una «cita obligada, contínua i prestigiosa». Després de repassar la seva infantesa, joventut i plenitud, López Burniol en va voler destacar «l’obra jurídica de primera magnitud, ingent i d’alta qualitat», així com la triple condició d’«extraordinari Jurista i pensador català, espanyol i europeu, el perfil ius-naturalista i el fet de ser un Jurista format en el si de l’escola jurídica catalana, però que encaixava en la millor tradició conservadora europea». També José-Juan Pintó Ruiz, doctor en Dret i Expresident de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, va glossar la figura de Vallet, a qui va qualificar d’«autèntic mestre per a aquesta generació i la futura». En el seu discurs, va destacar el seu fonament en tres fonts: l’estudi de la ciència del dret, la seva funció notarial i el seu coneixement ontològic. També va destacar la seva posició de prudència i sentit comú, basada en una vida d’estudi i pràctica notarial, així com «el seu autèntic humanisme cristià».

Per la seva banda, Josep-Delfí Guàrdia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR