«Hem d'avançar cap a una simplificació administrativa»

AutorLluís Recoder
CargoConseller de Territori i Sostenibilitat
Páginas37-39

Page 37

Lluís Miquel Recoder i Miralles (Barcelona, 1958), llicenciat en Dret, és actualment Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. En la seva dilatada trajectòria política, destaquen els onze anys ocupant l’Alcaldia de Sant Cugat del Vallès (1999-2010), una època que recorda amb un especial afecte, o la Vicepresidència de la Diputació de Barcelona (2007-2011). L’any 2009 va publicar el llibre La llibertat com a resposta, on repassa els moments clau de la seva trajectòria política i vital. Ara ens parla de la visió del moment actual des de la seva nova responsabilitat, tenint molt clar que cal estrènyer-se el cinturó però sense deixar d’evolucionar ni de perseguir els objectius fixats.

Page 38

P: Quins són els principals objectius a curt, mig i llarg termini de la Conselleria?

R: No podem deslligar els objectius del Departament que dirigeixo dels objectius generals del Govern. Aquest Departament ha fet un esforç extraordinari en contenció de la inversió i en reprogramació de les obres públiques que tenia assignades per evitar ajustaments socials severs en matèria d’educació o de sanitat. A banda d’això, hem treballat en la integració de dos antics departaments per cohesionar les polítiques de territori i les de medi ambient, que, en definitiva, són dues cares de la mateixa moneda.

La simplificació administrativa i el fet d’avançar cap a una societat amb més respecte pel medi ambient no són incompatibles

En aquest sentit, el que perseguim en els pròxims mesos i anys és seguir evolucionant el model territorial català impulsat amb la recuperació de la Generalitat i els primers governs de Jordi Pujol. Aquest model ha estat un èxit, tot i la manca de recursos amb què sovint ha topat la Generalitat per fer les coses.

P: Després d’haver estat diputat al Congrés, al Parlament de Catalunya i d’haver viscut de ple la política municipal, com valora cadascuna d’aquestes etapes?

R: Valoro molt positivament les meves anteriors etapes polítiques. Totes tres tenen un punt de semblança en el sentit de la necessària vocació de servei públic, però hi ha grans diferències, sobretot pel que fa a la proximitat amb la gent. Conservo molt bons records de l’etapa a Madrid i del Parlament de Catalunya, però haver estat l’Alcalde de Sant Cugat durant gairebé dotze anys ha marcat la meva trajectòria política.

P: Com afecten la crisi i les retallades el seu Departament?

R: Com ja he dit, hem hagut de fer un esforç molt més gran que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR