«El gran objectiu serà un nou pacte fiscal per a Catalunya per la via del concert econòmic».

Autor:Germà Gordó
Cargo:Secretari de Govern de la Generalitat de Catalunya
Páginas:18-20
RESUMEN

Nascut a La Pobla de Segur (1963), advocat i fins fa poc gerent de Convergència Democràtica de Catalunya des del 2004, fou fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya l’any 1980 i és Director de l’Associació Barcelona 2020. A més, és diplomat en Estudis Europeus per la Universitat de Ciències Socials de Grenoble, en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE, en Control de... (ver resumen completo)

 
EXTRACTO GRATUITO

Page 18

Nascut a La Pobla de Segur (1963), advocat i fins fa poc gerent de Convergència Democràtica de Catalunya des del 2004, fou fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya l'any 1980 i és Director de l'Associació Barcelona 2020. A més, és diplomat en Estudis Europeus per la Universitat de Ciències Socials de Grenoble, en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE, en Control de Gestió per ESADE, en Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades per ESADE i en Lideratge d'Organitzacions per IESE.

Discret, auster i fidel col·laborador a l'ombra del President de la Generalitat. Fent una ullada a la seva dilatada trajectòria, veiem que va ser cap de Relacions Institucionals del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1988-1993) i coordinador de la Secretaria General d'aquest departament (1993-1996). També va ser Secretari General del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (1999-2003) i Secretari General de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, entre 1996 i 2000.

Page 19

P: Quin balanç fa, tant a nivell personal com des d'un punt de vista estrictament polític, del primer mig any al Govern?

R: Han estat mesos de molta, moltíssima feina. Feina que, com ja va dir el President Mas, ha de servir per equilibrar un vaixell que estava -i està- escorat i que, en qualsevol moment, podria bolcar. Però, malgrat que la situació no és fàcil i cal fer sacrificis importants, el meu compromís i la meva il·lusió continuen intactes -com el primer dia- i, per això, estic convençut que aquest Govern i aquest país se n'acabaran sortint. Cal insistir: tenim país!

P: Pel que fa a les fites aconseguides fins al moment, quines en destacaria?

R: Hem aconseguit una cosa que fins ara no s'havia fet mai en democràcia des de l'Administració Pública: tirar endavant una política d'austeritat, estalvi i control del dèficit. El país ho necessita i és responsabilitat d'aquest Govern capgirar unes finances públiques al llindar del col·lapse. Estem treballant de manera incansable per fer un esforç conjunt que representarà una reducció no lineal del 10% del pressupost per aquest 2011; un exercici de credibilitat i transparència important que cal posar en valor.

És responsabilitat d'aquest Govern capgirar unes finances públiques al llindar del col·lapse

P: Quins són els principals objectius del Govern a curt, mitjà i llarg termini en l'àmbit jurídic i legislatiu?

R: Aquesta legislatura ha de suposar un...

Para continuar leyendo

SOLICITA TU PRUEBA