Festivitat del nostre patró: Sant Raimon de Penyafort

AutorAlejandro Vázquez Valdevinos
CargoAbogado
Páginas13-20

Page 13

L'article 6 dels Estatus del Col·legi d'Advocats de Lleida estableix: El Col·legi d'Advocats de Lleida celebra la seva festa anual en commemoració de l'Il·lustre jurista Sant Raimon de Penyafort".

Seguint amb aquest mandat dels Estatuts, la Junta de Govern va preparar tot un seguit d'actes per tal que tots els col·legiat poguéssim gaudir d'una diada festiva.

Els actes començaren uns dies abans, amb les eliminatòries del campionat de la botifarra que tingueren lloc a la Cafeteria Nelson.

Crónica campeonato butifarra

Como viene siendo habitual, la cafetería Nelson acogió un año más el tradicional Campionat de Butifarra entre colegiados, compañeros y amigos, que tras las rondas eliminatorias de rigor celebradas durante la última semana de enero del recien estrenado 2008 finalizó con la aplastante victoria de la pareja formada por Josep Pampalona y Jaume Puig.

Pero antes de esa última y defintiva batalla que, a la postre proclamaría a los citados ganadores, cabe resaltar el ímpetu y encono con que se desarrollaron casi todas las partidas previas. Así, a las primeras de cambio quedaban eliminados Ramón Cleries y Santi Santacana, que sucumbieron frente a Pep Pol y Joaquim Llop (que alcanzarían la final); Astrid Notario y Jordi Obiols, frente a Mercè Vilagrasa y Josep Casañé, pareja imbuida de un tesón y coraje encomiables. También quedaron apeados del torneo Quique Sanuy y Ramón Dejuán frente a los disímiles Julián Font (emérito pero vital butifarrero) y Dionisio Mosteirín; Mª Luz Serrano y Jesús Arribas derrotados por Santi Mas y Ángel Melgosa; los Antonios -Ribera y Baiget- frente a Chema Ramón y Joaquín Muñoz, así como la otrora invencible pareja formada por Alejandro Vázquez y Juanjo Duch.

El público que invariablemente acudió los diferentes días que duró el torneo asistió con asombro y delectación al desarrollo de las partidas, a sus lances más espectaculares y, sobre todo, a pasar un rato entretenido y ameno con la personalidad y singularidad de los compañeros participantes. En este sentido, siempre quedará para el recuerdo las frases y apelativos "cariñosos" con que se obsequiaron mutuamente los Antonios: "....eres un parásito marginal", "...si me sales de manilla te estoy pidiendo el rey, minusválido integral" y otras lindeces siempre disculpables cuando subyace una suerte de amor fraternal. También destacable los decibelios que llegaron a alcanzarse junto a la mesa de juego de Melgosa y Mas, acostumbrados siempre a jugar con altavoz incorporado.

Mención destacada merece la insólita final disputada entre las parejas formadas por Pep Pol-Chema Ramón (aunque no fuera esa la composición inicial del duo) y Josep Pampalona-Jaume Puig. Si bien las apuestas se decantaban abrumadoramente por el bastión de Agramunt hubo también (quizás los últimos románticos), quienes confiaban en que la perseverancia de Pol y el juego osado de Chema se impondrían a las estadísticas. El juego y la lógica dieron, sin embargo, la razón a la mayor experiencia del combinado de Agramunt, que infligieron una derrota sin paliativos a sus oponentes.

La entrega de premios -gentileza de Caixa Advocats, representada por nuestra exuberante Ana Puig- tuvo lugar inmediatamente después de la gran final, con el correspondiente brindis entre todos los asistentes, y las fotografías para el recuerdo.

Hasta el año que viene, compañeros.

Page 14

També previ a la diada festiva vam poder gaudir de nou de la sana rivalitat entre els companys amb menys de 40 anys, Post-adolescents, i els companys amb més de 40 anys, Presèniors, en la pista de bàsquet. Com a veritables professionals a les 15 hores del dia 31 de gener saltaren a la pista. Ens varen brindar un partit vibrant, amb jugades de molt mèrit, érem davant de veritables estrelles de la NBA. Per part del l'equip Presènior, el company Oromí es lesionà, amb un trencament de tendó d'un dit, malgrat això en lloc de retirar-se continuà tot el partit amb un molt bon nivell de joc. El marcador comença amb un avantatge dels Post-adolescents, però els Pre-senior dirigits per l'encert i les bones jugades del company Domingo i els temps morts sol·licitats des de la banda per Jordi Culleré van fer possible que els últims minuts fossin d'infart.

Al final del partit el resultat fou de Post-adolescents 32 - Pre-sèniors 33; si bé el resultat és mera anècdota, l'important és el gran esperit esportiu que es va viure al Pavelló Barris Nord de la nostra ciutat; no obstant els Post-adolescents varen pronosticar que l'any vinent la victòria serà seva.

Els actes oficials programats per la Junta de Govern del nostre Col·legi es celebraren aquest any el dia 1 de febrer.

Com és costum s'iniciaren amb la tradicional Missa a l'església Sant Joan en record de tots el companys que ens han deixat.

Al migdia, vàrem poder gaudir de una visita guiada del conjunt monumental de Gardeny, que constitueix un dels testimonis més notables de l'arquitectura dels Templers a Catalunya. Sols entrar vàrem poder gaudir amb un audiovisual projectat sobre els murs de pedra. El documental té una durada d'uns vint minuts i relata la història del Castell, qui eren els templers, com vivien i el paper que tingué Gardeny dinsPage 15 de l'Orde del Temple. A continuació van anar recorrent totes les dependències de la fortalesa i vam gaudir d'una magnífica vista de la nostra ciutat des de la terrassa; així com de l'església romànica de Santa Maria de Gardeny.

A la tarda tot era a punt a la Sala 1 de l'Auditori Enric Granados. Hi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR