Editorial

AutorSimeó Miquel Roé, Degà
Páginas5-5

Page 5

Durant aquest segon trimestre de l’any ha aparegut un nou front de preocupació en l’àmbit de l’Administració de Justícia a les nostres comarques. Primer com a rumor, i poc després com a notícia confirmada, ens hem assabentat que el Consejo General del Poder Judicial proposava una modificació de l’actual demarcació judicial i havia elaborat un estudi en el qual es plantejava la supressió dels partits judicials de Balaguer i Cervera.

El nostre col·legi està fent constar el seu desacord amb aquesta iniciativa en totes les instàncies en què se li dóna veu, i l’ha traslladat als òrgans administratius i judicials que hi tenen relació. Entenem que la modificació de l’àmbit territorial dels partits judicials no ha de constituir el focus de la indispensable reforma de l’Administració de Justícia i que només pot fer que desviar l’atenció i generar un debat estèril en torn d’una característica relativament perifèrica de l’actual organització judicial.

Efectivament, tot i ser evident la necessitat de reformar a fons l’Administració de Justícia, pensem que també ho és que aquesta reforma no pot mai comportar un allunyament del ciutadà, una menor proximitat i una major dificultat en l’accés a la Justícia. És cert que en els nostres temps els mitjans de transport no tenen res a veure amb els del segle XIX; però aquesta afirmació és igualment aplicable als desplaçaments que hagin de fer els òrgans de l’Administració de Justícia, principals o auxiliars, per acudir a prop dels ciutadans.

En aquest sentit, la distribució territorial actual dels jutjats de primera instància i instrucció, basada en els partits judicials, entenem que ha de constituir la xarxa mínima de partida, el manteniment de la qual hauria de garantir qualsevol reforma que es pretengui.

En conseqüència, ens oposem a qualsevol reforma que parteixi, com sembla que fa la que ara es promou des del Poder Judicial, de la base oposada; és a dir, de la concentració d’òrgans judicials en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR