Editorial

Páginas:5-5
 
EXTRACTO GRATUITO

Page 01

Diu la dita que allà on no hi ha pa, no hi ha pau. Ens havíem fet la il·lusió que ja havíem superat les èpoques en què això havia estat d’aplicació al nostre país i que ens havíem tornat rics i lliures, i desvetllats i feliços, per sempre. Però ens adonem que no és així. Ens ho diuen els mitjans de comunicació i les converses de cada dia. Però sobre tot, com a advocats, ho comprovem diàriament en els problemes que ens arriben al despatx i ho patim amb els nostres clients.

Quan no hi ha pa, les injustícies es tornen més sagnants i es fan més evidents. Es posen a prova el dret i l’organització col·lectiva, i no sempre en surten ben parats. Queda clar que aquestes estructures s’adapten amb més facilitat per solucionar els problemes d’alguns sectors que els d’uns altres; i que hi ha problemes que, senzillament, no troben cap solució. En aquestes condicions, no és estrany que s’hagin posat en primer pla canvis legislatius profunds i inclús constitucionals, que fa uns anys ens haguessin semblat insòlits.

Els advocats i advocades juguem un paper essencial en aquest context. Com a professionals, som nosaltres els què hem de proposar les fórmules que portin fins al límit les possibilitats d’adaptació de les lleis vigents i que permetin solucions justes als conflictes concrets en què intervenim. Com a col·lectiu, hem de denunciar les...

Para continuar leyendo

SOLICITA TU PRUEBA