Dret i polítiques ambientals a Navarra

AutorJosé Francisco Alenza García
CargoProfessor titular de Dret Administratiu. Universidad Pública de Navarra
Páginas5-7

Page 5

1. Panorama general

La principal, i gairebé única, novetat en la normativa ambiental de Navarra en aquest període ha estat la relativa a la nova estructura de l’organització de l’Administració ambiental amb el nou Govern sorgit de les darreres eleccions autonòmiques. A això em referiré amb detall en l’apartat següent.

Poques coses més són destacables. Solament tres tipus de disposicions. En primer lloc, la modificació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals d’Urbasa i Andía (Decret Foral 198/2011, de 7 de setembre), per adaptar-lo a les exigències de la seva declaració com a Zona Especial de Conservació. D’altra banda, l’Ordre Foral 217/2011, de 3 de juny de la Consellera de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, per la que es regula l’ús del foc en sòl no urbanitzable i s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals a Navarra. Finalment, s’han aprovat les normes regulares de la caça i la pesca habituals de cada any, a través de l’Ordre Foral 64/2011, de15 de febrer, per la que s’estableix la normativa específica que regeix la pesca a Navarra durant l’any 2011, i l’Ordre Foral 224/2011, de 7 de juny, per la que s’aprova la disposició general de vedes de caça per a la campanya 2011-2012.

2. La nova estructura del Departament competent en matèria ambiental

Sol ser normal que cada nou Govern formi una estructura departamental diferent, en major o menor mesura, de l’anterior. Així ha succeït a Navarra, on el Govern resultant de les eleccions de maig va procedir a dotar-se d’una nova estructura departamental, mitjançant el Decret Foral de la Presidenta de la Comunitat Foral de Navarra 10/2011, d’1 de juliol, pel que s’estableix l’estructura departamental de l’Administració de la Comunitat Foral de Navarra.

En consonància amb la conjuntura de crisi econòmica, es redueix del nombre de Departaments respecte a la legislatura anterior, passant de dotze a vuit. Això obligava a refondre òrgans i concentrar competències en Departaments més amplis. Així ha succeït amb el Departament amb competències de protecció i conservació del medi ambient, que és el Departament de Desenvolupament Rural, Indústria, Ocupació i Medi Ambient.

Page 6

També s’ha aprovat l’estructura bàsica d’aquest Departament (Decret Foral 109/2011, de 26 de juliol). En aquesta es manté la Direcció General de Medi Ambient i Aigua, juntament amb quatre Direccions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR