Dret i polítiques ambientals en la Comunitat Valenciana

AutorJosé Luis Blasco Díaz
CargoProfessor titular de Dret Administratiu. Universitat Jaume I
Páginas6-9

Page 6

1. Nova organització mediambiental

Les eleccions autonòmiques i municipals del passat mes de juny han determinat que les normes dictades en els mesos anteriors i posteriors, i les polítiques ambientals empreses en ambdós àmbits de decisió, hagin estat poques.

Per això, com passa normalment en aquestes circumstàncies, l’activitat més rellevant s’ha produït en l’àmbit organitzatiu, amb algunes modificacions de l’estructura administrativa autonòmica preexistent. Així, mitjançant el Decret 5/2011, de 21 de juny, del president de la Generalitat, es va organitzar l’Administració de la Generalitat per a la nova legislatura, i es van determinar el nombre i la denominació de cada una de les conselleries, com la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, a la qual s’assignen, entre altres, les competències en matèria d’ordenació del territori i del litoral, medi ambient, paisatge, i canvi climàtic. Pel seu ampli objecte, queda estructurada en dos òrgans superiors, que són la Secretaria Autonòmica d’Infraestructures i Transport, i la Secretaria Autonòmica de Territori, Medi Ambient i Paisatge.

Posteriorment, el Decret 75/2011, de 24 de juny, del Consell, estableix l’estructura orgànica bàsica de Presidència i de les conselleries de la Generalitat (DOCV núm. 6552, de 27.06.2011), i determina les funcions que s’atribueixen als òrgans directius que la componen, segons les competències assignades. En virtut d’això, la Secretaria Autonòmica de Territori, Medi Ambient i Paisatge assumeix funcions en matèria d’ordenació, planificació i actuacions territorials estratègiques, paisatge, espais naturals i biodiversitat, avaluació ambiental, coordinació territorial, urbanisme, qualitat ambiental, residus i canvi climàtic.

En el seu desplegament, mitjançant el Decret 112/2011, de 2 de setembre, del Consell, s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient (DOCV núm. 6602, de6 de setembre de 2011), que en regula l’estructura orgànica i funcional, i determina les funcions que s’atribueixen als òrgans superiors i centres directius que la componen. D’aquesta manera, de la Secretaria Autonòmica en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR