Comissió de la Llengua Catalana

AutorAntònia Forrellad Bracons
CargoAdvocada. Membres de la Comissió de la Llengua Catalana
Páginas12-12

Page 12

Premi Antoni Bergós

La Comissió de la Llengua Catalana va proposar a la Junta de Govern del Col·legi la convocatòria d’aquest premi honorífic per distingir les persones que, dins d’aquest món jurídic i judicial, s’hagin significat en la seva trajectòria per actuar en llengua catalana.

Convocatòria del Premi ANTONI BERGÓS, de normalització de la llengua catalana en el món jurídic i judicial

Antoni Bergós, degà del Col·legi de l’Advocia de Lleida entre 1931 i 1934, va tenir un relleu destacat en la vida lleidatana, tant en el terreny polític, com en el cultural i social. Amb aquest premi volem honorar la seva figura i, en la seva, la de tots els advocats que amb la seva tasca diària han impulsat i impulsen l’ús de la llengua catalana.

Malgrat que l’ús del català, a hores d’ara, hauria d’estar totalment normalitzat, l’experiència diària mostra que encara som lluny d’aconseguir que el català sigui la llengua vehicular en la vessant jurídica i judicial.

La Junta de Govern del Col·legi, a iniciativa de la Comissió de Llengua Catalana del Col·legi, convoca aquest premi honorífic per distingir les persones que, dins d’aquest món jurídic i judicial, s’hagin significat en la seva trajectòria per actuar en llengua catalana.

BASES

CONVOCANT. El premi Antoni Bergós és convocat per la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Lleida.

OBJECTE. L’objecte del premi és reconèixer la feina en defensa de la llengua catalana dels diversos professionals del món jurídic i judicial que exerceixen dins de l’àmbit territorial del Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

PREMI. El premi és honorífic i té caràcter anual. Consisteix en un diploma que acredita aquest reconeixement i en un obsequi.

PERSONA PREMIADA. La persona premiada s’ha de trobar entre els professionals jurídics i judicials de l’àmbit territorial del Col·legi i dels diversos partits judicials d’aquest àmbit.

JURAT. El jurat és format per cinc persones: tres membres nomenats per la Junta de Govern i dos membres nomenats per la Comissió de Llengua Catalana del Col·legi.

PROCEDIMENT. Tots els col·legiats del Col·legi de Lleida poden presentar per escrit candidatures raonades a la Comissió de Llengua Catalana des de l’endemà de ser convocat el premi fins el darrer dia hàbil del mes de febrer de l’any de l’atorgament.

ATORGAMENT. El jurat ha d’acordar per majoria a qui concedeix el premi i ho notificarà a la persona guanyadora fins dues...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR