Conveni de collaboració entre els departaments de cultura i de justícia de la generalitat de Catalunya, el consorci per a la normalització lingüística i el collegi de Notaris de Barcelona

AutorJoan M. Pujals/Núria de Gispert/José Luís Mezquita/Lluís Jou
Páginas23-27

A Barcelona, el 16 d'abril de 1997

Reunits

D'una part, l'Honorable Senyor Joan M. Pujáis i Vallvé, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

De l'altra, l'Honorable Senyora Nuria de Cispert i Cátala, consellera de Justicia de la Generalitat de Catalunya.

De l'altra, el Senyor Lluís jou i Mirabent, president del Consorci per a la Normalització Lingüística.

I de l'altra, l'IMustre Senyor José Luís Mezquita del Cacho, degá del Col-legi de Notaris de Barcelona.

Actúen

Els dos primers, en nom i representació de la Generalitat de Catalunya, en virtut del que estableix l'article 12.k) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i régim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

El tercer, en nom i representació del Consorci per a la Normalització Lingüística, en virtut del que estableix l'article 14.c) deis seus Estatuís.

El quart, en nom i representació del Col-legi de Notaris de Barcelona a l'empara de l'article 329 del Reglament notarial.

Es reconeixen mutuament la capacitat legal necessaria per a l'eficácia d'aquest conveni i

Exposen
  1. Que, segons l'article 3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i d'acord amb l'article 3 de la Constitució espanyola, el cátala és la Mengua propia de Catalunya i té la consideració de llengua oficial, i que el castellá és també llengua oficial.

  2. Que la Uei 7/1983, de 18 d'abril, de normalització lingüística a Catalunya, en l'article 10 estableix que els documents públics atorgats a Catalunya s'han de redactar en la llengua oficial que l'atorgant escollirá.

  3. Que el Col-legi de Notaris de Barcelona reconeix la necessitat de promoure i garantir l'ús del cátala com a llengua oficial i propia de Catalunya en els documents notaríais autoritzats a Catalunya.

  4. Que la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística, d'acord amb el marc legal vigent en materia de llengua i en el marc del Pía general de normalització lingüística, han de fomentar la normalització lingüística en tots els ámbits de la societat catalana i prestar servéis d'atenció ais usuaris en el territori de Catalunya.

  5. Que la col-laboració entre el Col-legi de Notaris de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística respon a la voluntat d'avancar cap a la plena normalitat de la llengua catalana, sens perjudici del dret d'elecció lingüística deis ciutadans peí que fa ais dos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR