Autores

Páginas223-225

Page 223

Enric R. Bartlett Castellà: professor titular de dret públic d’ESADE. Contractat doctor a la Universitat Ramón Llull. Va ser adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya (1993-2004) i secretari-interventor d’Administració local des de 1980 (excedent en l’actualitat). Les seves línies de recerca actuals són el dret públic de l’economia i els drets humans i la cohesió social. És autor de «Scotland and Catalonia: Two historic nations challenge a three hundred year old status quo», American International Journal of Social Science, (3 (4), 2014) i «Tsunamis financieros, valores sociales y Derecho», A: Gómez. F. Enciso, M. (Eds.) Globalización y derecho: desafíos y tendencias (Universidad de Deusto, 2013).

Enrique Belda Pérez-Pedrero: professor titular de dret constitucional de la Universitat de Castella-la Manxa). Conseller del Consejo Consultivo de Castella-la Manxa des de 2006. Diputat al Congrés en la VII Legislatura Constitucional (2000-2004). Les seves publicacions anteriors més rellevants relacionades amb el tema de l’estudi són El Poder del Rey: alcance constitucional efectivo de las atribuciones de la Corona (Madrid: Senat, 2003); Las instituciones funcionaron. 25 años del golpe (Valencia: Tirant Lo Blanch, 2006); La fallida reforma de la Constitución española durante la VIII Legislatura (2004-2008). (Cizur Menor (Navarra): Thomson-Civitas-Aranzadi, 2008).

Lorenzo Cotino Hueso: catedràtic acreditat de dret constitucional a la Universitat de València, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia i coordinador de la Red www.derechotics.com . Ha obtingut premis de l’INAP, del Ministeri de Defensa, de l’Exèrcit, el premi extraordinari de doctorat i de la Ciudad de las Ciencias. És professor convidat a Constança y a diverses universitats colombianes. Ha escrit o coordinat 16 llibres, 110 articles o capítols i 195 ponències o comunicacions sobre seguretat i defensa, educació i, especialment, sobre llibertat a internet, administració electrònica i govern obert, temes sobre els que ha dirigit tres projectes nacionals. www.cotino.es ; Res. ID H-3256-2015 ; Orcid 0000-0003-2661-0010 .

Francisco Delgado Piqueras: catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Castella-la Manxa. Va ser magistrat suplent del TSJ de CLM i en l’actualitat és membre de l’Ilustre Colegio de Abogados de Albacete. Entre les seves publicacions destaquen les següents: La terminación convencional del procedimiento administrativo (Aranzadi, 1995); Derecho de aguas y medio ambiente. La protección de los humedales (Tecnos, 1992); «Las Novedades del Régimen Legal de las Aguas Subterráneas» (dir.), (número monogràfic de la RJCM núm. 54, 2014); Derecho Local de Castilla-La Mancha (dir.), (Iustel, 2013).

Nuria María Garrido Cuenca: professora titular de dret administratiu, acreditada al Cos de Catedràtics d’Universitat, a la Facultat de Dret d’Albacete des de maig de 1999. Màster en Dret Sanitari i Bioètica. Ha estat magistrada suplent a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Castellala Manxa. És autora, entre altres, de tres monografies El Acto de gobierno en los ordenamientos francés y espanyol (Cedecs, 1998); Redes transeuropeas, transporte y ferrocarril. Marco jurídico comunitario y aplicaciones al caso español (Brussel·les: Bruylant, 2001) i El cribado neonatal ampliado: Aspectos éticos y jurídicos para la revisión de los programas de análisis genético (Comares, 2011)

Judith Gifreu: professora titular de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals d’aqueta universitat. Vocal de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme (DTES) i del Jurat d’Expropiació de Catalunya. Membre del grup de recerca consolidat «Territori, Ciutadania i Sostenibilitat» de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. És autora de diverses monografies, articles i capítols de llibres col·lectius, especialment en matèria de dret local i urbanístic. És directora del Màster en Govern Local (UAB-FAAEE) i del Màster en Gestió i Dret Local (UAB-EAPC).

Page 224

Juan José Guardia Hernández: advocat. Acreditat com a professor ajudant doctor. Ha estat professor visitant de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile per mitjà de les «Becas Iberoamérica, Jóvenes Profesores e Investigadores» (2014) del Banco Santander. Va obtenir també la beca per a la investigació sobre les autonomies polítiques territorials que atorga l’Institut d´Estudis Autonòmics (DOGC, núm. 6515 de 4.12.2013). És autor de Religió a l’escola catalana. Anàlisi de l’art. 21.2 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (Aranzadi Thompson-Reuters, 2014); «El primer Estatuto de Autonomía de Catalunya (1932): a propósito de un éxito referendatario», a: Pensar con la historia desde el Siglo XXI. Actas del XII Congreso de Historia contemporánea, Madrid, 17-19 setembre 2014 (Ediciones de la Universidad Autónoma de Madrid, 2015); «Delimitación estatal de los derechos fundamentales: a propósito de la STC 207/2013, de 5 de diciembre, sobre la exención de IBI en Navarra», a: Revista Catalana de Dret Públic (Blog), (10 de Març, 2014); «Concesión de uso privativo de suelo de dominio público municipal para un centro docente concertado en la Comunidad Valenciana», a: Práctica urbanística: Revista mensual de urbanismo (Núm. 116, 2012, p. 12-29). https://independent.academia.edu/JuanJGuardiaHern%C3%A1ndez .

Olivier Lecucq: catedràtic de dret públic. És director de l’Institut d’Estudis Ibèrics i Ibericoamericans, i actualment primer vicerector de la Universitat de Pau encarregat de la governança. Especialista en dret constitucional, drets fonamentals (especialment dels drets dels estrangers) i en dret comparat franco-espanyol. En aquest sentit, és el coorganitzador de les trobades trilaterals de les associacions nacionals francesa, espanyola i italiana de dret constitucional, i, autor de diversos articles comparatius, com per exemple: «L’état des autonomies après l’arrêt du Tribunal constitutionnel espagnol sur le nouveau statut de Catalogne», Revue Fançaise de Droit Administratif (2011, p. 403). Per a més detalls, vegeu el web: http://ie2ia.univ-pau.fr/live/ .

Héctor López Bofill: doctor en dret per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i professor agregat de dret constitucional de la mateixa universitat des de 2006. És autor de quatre monografies i de desenes d’articles publicats en revistes científiques resultat de les seves recerques en matèria de jurisdicció constitucional, organització territorial del poder, drets fonamentals i teoria de l’estat. En l’actualitat treballa en aspectes vinculats al marc constitucional de l’economia global.

Luis Manent Alonso: advocat de la Generalitat Valenciana. Llicenciat en dret (premi extraordinari) i Màster universitari en Dret Administratiu i de l’Administració Pública per la Universitat de València. Actualment presta serveis a la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Forma part, com a representant de l’Advocacia General de la Generalitat, dels consells de govern de l’Agència Valenciana d´Avaluació i Prospectiva, CulturArts Generalitat i l’Institut Valencià d´Art Modern. Imparteix cursos de formació a l’Institut Valencià d´Administració Pública i prepara oposicions per a l’accés al cos superior de tècnics de la Generalitat. Actualment centra les seves investigacions en aspectes relacionats amb la rellevància jurídica dels símbols, els drets lingüístics, la llibertat d’ensenyament, les competències de l’Administració local en matèria d’educació, les entitats de gestió de drets de propietat intel·lectual i els contractes de concessió. Ha publicat els següents articles en revistes científiques: «El marco constitucional y estatutario del valenciano y las demás lenguas de España», Revista Española de la Función Consultiva (núm. 21, 2014, p. 355-386); «El valenciano ante la Carta Europea de las Lenguas Regionales o Minoritarias», Revista Valenciana d´Estudis Autonòmics (núm. 59, 2014, p. 92-117); «Símbolos religiosos en el entorno escolar», Educanova (núm. 4, 2013, p. 217-230); «Las referencias religiosas de los signos identitarios de la Comunitat Valenciana. A propósito de la STSJ de la Comunitat Valenciana de 6 de septiembre de 2011», Revista Valenciana d´Estudis Autonòmics (núm. 58, p. 236-255); «El lugar de los símbolos religiosos en los espacios públicos», Corts. Anuario de Derecho Parlamentario (núm. 27, 2013, p. 137-165).

Esther Pano Puey: diplomada en gestió i Administració pública, llicenciada en ciència política i de l’Administració a la Universitat de Barcelona i DEA en ciència política per la Universitat de Barcelona. Des de 2001 és coordinadora de l’Observatori de Govern Local de la Fundació Carles Pi i Sunyer i des de 2005 és professora associada del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de Barcelona. És membre de diversos grups de recerca en estudis locals, entre els quals en destaquen el Grup de Recerca en Estudis Locals (GREL Sgr-838) i el projecte MINECO «Una nova arquitectura local: eficiència, dimensió i democràcia» (LoGoRef) amb referència CSO2013-48641-C2-2-R.

Page 225

Miguel Papí Boucher: llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, Màster en Economia i Direcció d’Empreses (IESE), Diploma d’estudis europeus del Col·legi d’Europa de Bruges i Màster en Dret de la Unió Europea por la UNED. Actualment és doctorand en dret de la Unió Europea per la UNED. Funcionari de la Unió Europea (Parlament Europeu), director a la Direcció General de Finances del Parlament Europeu, prèviament ha estat secretari general adjunt encarregat de tasques legislatives del grup PPE en el Parlament Europeu i vocal assessor del gabinet del president del Govern al Departament de Política Internacional i de Seguretat. Ha publicat diversos estudis sobre la Unió Europea a l’IESE i a la Revista Valenciana d´Estudis Autonòmics.

Carla Puiggrós Mussons: llicenciada en ciències polítiques per a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l’any 2006 és investigadora de la Fundació Carles Pi i Sunyer on ha treballat en diversos projectes de govern local, on destaca l’Observatori de Govern Local així com també estudis en l’àmbit dels consells comarcals i la transparència municipal.

Marc Verdussen: catedràtic a la Universitat de Lovaina (UCL). Imparteix classes de dret constitucional, belga i comparat, i de justícia constitucional. És membre del Centre de Recherche sur l’Etat et la Constitution. Ha estat també assessor del rector i president de la comissió ètica de la recerca. Ha estat visiting scholar a la Universitat de Berkeley i professor convidat a diverses universitats estrangeres (Ottawa, Szeged, AixMarseille i Lille). És membre del consell científic del Groupe international de recherche sur la justice constitutionnelle.

Sílvia Vèrnia Trillo: llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra. Lletrada consistorial especialista a l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat assessora jurídica i directora d’Administració i afers socials del Síndic de Greuges de Catalunya (1998-2013) i professora associada de dret constitucional i ciència política a la Universitat de Barcelona (2009-2010). És autora de «La inclusión de las cláusulas sociales en la contratación pública», Revista Aragonesa de Administración Pública (núm. 20, 2002); «L’actuació del Síndic de Greuges en el context social de crisi econòmica», Revista de Treball Social (núm. 194, 2011); i ha participat en l’informe «Emergencia habitacional en el estado español. La crisis de las ejecuciones hipotecarias y los desalojos desde una perspectiva de derechos humanos» de l’Observatori DESC

Alejandro Villanueva Turnes: llicenciat en dret per la Universitat de Santiago de Compostela amb l’especialitat de dret públic. Màster en Dret de les Administracions i Institucions Públiques a la mateixa Universitat i Màster en Assessoria Laboral a l’Escuela Internacional de Negocios. Actualment és doctorand en dret (USC). És autor de «Análisis jurídico de la Sentencia del Tribunal Constitucional 198/2012 de 6 de noviembre de 2012, relativa a la constitucionalidad del matrimonio entre personas del mismo sexo en España», Revista de Estudios Jurídicos (núm. 14, 2014) i «En atención ao bloque da constitucionalidade», Cadernos de dereito actual (núm. 2, 2014).

Alba Viñas Ferrer: llicenciada en sociologia per la Universitat de Barcelona. Va cursar el màster «La ciutat: polítiques, projectes i gestió de la ciutat» a la Fundació Bosch i Gimpera (Universitat de Barcelona) i el postgrau «Mètodes i tècniques per a l’estudi de la població» al Centre d’Estudis Demogràfics (Universitat Autònoma de Barcelona). Des de l’any 2004 forma part de l’equip de la Fundació Carles Pi i Sunyer on ha participat en diferents projectes relacionats amb l’àmbit del món local, entre els quals destaca l’Observatori de Govern Local. Les línies de recerca principals en les quals ha treballat són els governs locals, l’anàlisi pressupostària dels ens locals i la gestió local de la immigració.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR