Atorgat el II Premi Puig Salellas al jurista Juan Vallet de Goytisolo

Páginas:158-160
 
EXTRACTO GRATUITO

Page 158

El Col·legi de Notaris de Catalunya va lliurar el passat 1 de desembre el II Premi Puig Salellas. En aquesta ocasió, el guardó li va ser concedit a Juan Vallet de Goytisolo, en reconeixement a la seva extraordinària trajectòria professional i científica, així com a la seva valuosa aportació en el desenvolupament del Codi civil espanyol i català, en la metodologia jurídica, la sociologia i la filosofia del dret.

Amb aquest guardó es premia la figura d’un dels juristes més importants del segle XX, notari de professió, que va iniciar la seva carrera notarial a Montgat i Torroella de Montgrí, i es va traslladar posteriorment a Madrid, des d’on sempre ha mantingut la seva vinculació personal i jurídica amb Catalunya. Vallet es considera deixeble de Ramon M. Roca Sastre, un dels juristes catalans que més van contribuir a la Compilació del Dret Civil de Catalunya, de la qual el 2010 s’ha celebrat el 50è aniversari.

L’acte de lliurament va tenir lloc a la seu del Col·legi Notarial de Catalunya, en un acte presidit per la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, M. Eugenia Alegret.

Juan-José López Burniol, notari de Barcelona, va ser l’encarregat de glossar, de manera brillant, la figura de l’homenatjat, destacant les característiques essencials del pensament jurídic i humanista de l’eminent jurista. En el seu discurs, López Burniol va recordar que per als juristes de la seva generació Vallet era una cita obligada, i va destacar la seva "obra plural i aclaparadora". En el repàs a la seva figura, va recordar la seva trajectòria familiar, des dels seus avis, un català i l’altre cubà, passant pel seu pare, pioner en la indústria de l’automòbil al nostre país. Va recordar que els seus estudis de dret van ser interromputs per la Guerra Civil i com, quan els va reprendre, va estudiar l’oposició orientat per Ramon M. Roca Sastre. Després d’una trajectòria iniciada a Torroella de Montgrí i que va passar per Malgrat, Arucas (Canàries) i Logronyo, el 1949 arriba a Madrid, on va romandre fins que es va jubilar.

En la seva dilatada trajectòria professional s’insereix una obra jurídica a la qual va qualificar "de primera magnitud, ingent i d’alta qualitat". Es tracta, va comentar, de "l’obra

Page 159

d’un gran jurista, de sòlida formació romanística i depurat per l’estudi dels clàssics catalans i castellans, alhora que l’obra d’un notari, és a dir, d’un professional que treballa en...

Para continuar leyendo

SOLICITA TU PRUEBA