L'advocat davant l'emprenedor

AutorGuillermo Hervera Nadal
CargoAdvocat. Director del Centre Europeu d'Empreses i Innovació.
Páginas28-29

Page 28

Quan els ciutadans han de prendre decisions transcendentals acostuma a haver-hi un advocat de confiança aportant-hi el seu coneixement jurídic. Són decisions que afecten, entre d'altres, la seva "vida" mercantil o les seves relacions laborals o familiars. Crec que iniciar un negoci és un d'aquests moments transcendentals, per tant, l'advocat que està al costat de l'emprenedor en el moment de desenvolupar una idea de negoci pot informar-lo i assessorar-lo, no solament dels aspectes estrictament jurídics i mercantils, si no també de quins recursos públics té al seu abast l'emprenedor.

El camí de l'emprenedoria és molt dur. Deixant de banda el rosari burocràtic que pot implicar donar d'alta una activitat empresarial -la reducció dels tràmits administratius per crear una societat està en l'agenda política de totes les administracions- l'emprenedor ha de reflexionar correctament la seva idea de negoci -i reflectir-la en el Pla d'Empresa- i ha de disposar del capital necessari per finançar les inversions i les despeses necessàries per la posada en marxa del seu projecte.

Per buscar finançament cal saber on acudir, conèixer el mercat financer i, sobretot, treballar molt. Per tal de facilitar aquesta tasca, és important que l'advocat sigui conscient que des de les diferents Administracions -comunitària, estatal, autonòmica i local- es posen a disposició dels emprenedors diferents instruments de suport i orientació en la fase de maduració de la idea de negoci i en la fase inicial del projecte empresarial. Els advocats hem de conèixer aquests instruments i hem familiaritzar-nos amb les administracions competents en suport a l'emprenedoria per donar un servei més complet. Per oferir-ne un assessorament integral.

Ser emprenedor porta implícita la capacitat d'assumpció de risc. Aquest risc comença arriscant el capital propi. En la major part dels casos aquest capital no és suficient per fer front a les necessitats inicials del projecte, per la qual cosa cal recórrer a finançament aliè. Aquestes necessitats inicials solen cobrir-se amb els F&F&F -de l'anglès: family, friends and fools és a dir, família, amics i "bojos"-, però ¿què passa quan aquests resulten també ser insuficients?

Quan es pensa en demanar diners, la primera opció que ens ve al cap és un banc o una caixa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR