Legislación autonómica

AutorCol.legi de Notaris de Catalunya
Páginas153-156

MES DE MAIG

I.- CATALUNYA.-

Durant el mes de maig el DOGC no ha publicat cap disposició d'interés especial per al notariat.

Farem esment, a efectes purament informatius, de les següents normes:

  1. Amb rang de llei, la Llei 4/1995, de 27 d*abril, sobre el secretan del Govern i previsions sobre fundó pública, (DOGC núm. 2048 de 1 de maig) amb la qual es modifica l'article 74 de la Llei 3/1982, de 23 de mar$, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat i es permet que el carree de secretan del govern sigui exercit per una persona que no sigui Conseller. El Decret 155/1995, de 16 de maig, de creado de la Secretaria del Govern i de Reladons amb el Parlament (DOGC núm. 2056, de 29 de maig) fa el desplegament reglamentan de la Llei, atribueix les funcions al Secretari i estableix Pestructura orgánica de la Secretaria.

  2. Amb rang de reglament:

B.I.- El Decret 144/1995, de 18 d'abril, peí que s'aprova el Reglament de la Llei d'activitats fir ais (DOGC núm. 2048, de 10 de maig). Es tracta d'un reglament llarg que desplega la Llei 8/1994 de 25 de maig en relació amb les fires, les exposicions i les firesmercats tot establint el régim d'autoritzacions, fiances, registre oficial i sancions.

B.2.- El Decret 146/1995, de 7 de febrer, de concessió d'ajudes a lesfamílies residents en habitatges afectáts per patologies estructuráls, objecte de remodelaciò promoguts per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2050, de 15 de maig). Aquest Decret es reprodueix en aques número de LA NOTARIA per rao del dret de tempteig i retracte subsegüent que, amb la cobertura legal de la Llei 24/1991, de l'Habitatge, estableix (amb deficiencia técnica evident) el seu article 5. Aquesta norma fa referencia a les promocions d'habitatges realitzades per la Generalitat (a través de l'Institut Català del Sól o d'ADIGSA) per reduir el problema creat per la "aluminosi". Els propietaris d'habitatges amb aluminosi especialment qualificats, poden optar per ocupar habitatges en les noves promocions realitzades a aquest efecte en régim de Uoguer o de propietat. Si opten per l'adquisició (en els termes beneficiosos contemplats en el Decret) no poden alinear la finca adquirida i en cas que ho facin el retrate és, peí que sembla, indefiinit.

B.3.- Finalment, la Resoludó de 10 de maig de 1995 (Justicia) publicca en el DOGC núm. 2054, de 24 de maig, la revisió de la demarcació notarial aprovada peí RD 2038/1994 en la part que afecta a Catalunya.

  1. RESTA DE COMUNITATS AUTÓNOMES.-

En les altres Comunitats Autónomes, atesa la recent finalització de legislatura de tretze parlaments, s'han publicat diverses normes, de les quals només donaré informació de les que aparentment poden tenir alguna relació amb el dret privat. També s'han publicat alguns reglaments a teñir en compte en l'activitat dels despatxos notaríais:

II.l.-ARAGÓ:

Decret 79/1995, de 18 d'abril, pel qual es regula...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR